Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Jana Matesová: Asijská krize se Číny nedotkla, učinila z ní mocnost

thumbnail

Geolog Václav Cílek nedávno v rozhovoru pro Český rozhlas připomněl starou tezi, že pro nás je mnohem nebezpečnější neúroda v Číně než v České republice. Nejen o tom, zda lze tuto tezi přijmout jako pravděpodobnost hraničící s jistotou i pro finanční, ekonomickou a sociální oblast, a jak s tím souvisí strategie a současná politika této asijské velmoci, jsme si v redakci TRADE NEWS povídali s bývalou reprezentantkou ČR ve Světové bance Janou Matesovou.

Štítky Čína, Strategie

číst celý článek

Zahýbou čínské automobilky světem jako v osmdesátých letech Japonci?

thumbnail

Čínský trh s automobily v prvním pololetí prudce šlápl na brzdu. Tříprocentní růst zaostává nejen za vývojem v předchozích letech, ale i za tím, co nahlásila dýchavičná Evropa. Navzdory tomu je čínský trh pro většinu světových automobilek nadále svatým grálem. Neměly by ale zapomínat na konkurenci, která jim v zemi draka roste. Za deset let by totiž už některé tamní firmy mohly být schopné postavit se zavedeným západním značkám čelem, říká Carol Tooze, která mimo jiné působila v managementu čínského zastoupení Volva a Jaguaru a nyní pracuje jako konzultantka pro evropské společnosti aktivní v Číně.

Štítky Čína, Automobilový průmysl

číst celý článek

Karel Kučera: Jsme dobří, ale pořád to jako země neumíme prodat

thumbnail

CzechInvest se začal více soustředit na malé a střední firmy, které by se mohly stát subdodavateli velkých zahraničních společností a vytěžit tím i cenné body v podobě referencí pro svůj export. „Kvalitní subdodavatelská základna je jedním z našich trumfů při získávání zahraničních investic,“ řekl mi generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera. „Pro investora je podstatné, když ví, že nebude muset dovážet komponenty přes půl světa, ale že mu je vyrobíme v Česku a kvalitně.“ s Karlem Kučerou jsme hovořili v předvečer brněnského Mezinárodního strojírenského veletrhu. Proto první otázka směřovala k MSV.

Štítky Investice, CzechInvest, MSP, Japonsko, MSV

číst celý článek

Letem světem jihovýchodní Asií

Čína Čínská lidová republika je nejlidnatějším státem světa a druhou největší světovou ekonomikou s obrovským trhem spotřebního zboží, který stále roste. Pozitivním aspektem pro exportéry je i nárůst střední třídy, která představuje velkou kupní sílu. Do roku 2020 by se země měla stát největším…

Štítky Čína, Hongkong, Singapur, Vietnam, Macao

číst celý článek

Čína: Ke slovu přicházejí malí, rychlí a originální

thumbnail

Svět se zrychluje a Čína je, zdá se, ještě rychlejší. A po 500 letech se opět otevřela světu. Tento vývoj přináší obrat nejen v čínské historii, ale i ve světových dějinách. K rychlým změnám dochází také v česko-čínských obchodních vztazích. Český export do druhé největší ekonomiky světa vzrostl za posledních pět let o 167 % a v roce 2014 dosáhl 42 miliard korun. Čína je tak pro nás čtvrtým největším obchodním partnerem a osmnáctým největším exportním trhem. Kvůli rostoucím importům z Číny však pro nás zůstává saldo obchodu výrazně záporné.

Štítky Čína

číst celý článek
1 9 17 21 22 23 24 25 26 27 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.