Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Indičtí výrobci se v mnohém vyrovnají evropským

thumbnail

Společnost Nerezové materiály se sídlem v Uherském Hradišti se etablovala na českém trhu v době, kdy přicházela krize, a to se záměrem působit regionálně a obsluhovat pouze zákazníky z nejbližšího okolí. Díky skvělému servisu se však rychle rozrůstala a postupně se propracovala na pozici druhého největšího dodavatele nerezové oceli v Česku. „Naší filozofií vždy bylo poskytnout zákazníkům dokonalý servis, a dát jim tak výhodu při získávání zakázek. Jejich úspěch je pak i naším úspěchem,“ vysvětluje Josef Malár, který firmu před deseti lety založil společně se svým bratrem.

Štítky Indie

číst celý článek

Indie v bodě zlomu

thumbnail

Zatímco se evropští a američtí investoři pomalu stahují z Číny a brousí si zuby na Indii, oživují v poslední době – pro Evropana možná trochu překvapivě – vzájemné obchodní vztahy také oba tradiční asijští rivalové. O tom, zda a za jakých podmínek má Indie šanci stát se asijským lídrem, jsme hovořili s indologem a nezávislým analytikem Vítem Gilánikem.

Štítky Indie, Čína, Export

číst celý článek

Chcete být v Indii jedničkou?Nelitujte času a peněz na osobní kontakty

thumbnail

„Těžkosti se objevily zhruba po deseti letech úspěšné spolupráce, když náš indický partner prodal většinový podíl ve společnosti nadnárodní firmě. Do té doby bezproblémový vztah s místní rodinnou firmou na výrobu pomocných materiálů pro slévárenský průmysl dostal vážné trhliny. Proto jsme se s indickým společníkem rozhodli založit vlastní prodejní pobočku ve městě Puné,“ vzpomíná Boris Láník na pět let starou událost, která významně zasáhla do působení jihomoravské společnosti na indickém trhu.

Štítky Indie

číst celý článek

Jak bezpečně obchodovat s Indií

Naše společnost se zabývá vývojem, výrobou, prodejem a servisem průmyslových armatur a dodávkami potrubí a příslušenství. Jedním z trhů, na který se v posledních letech strategicky zaměřujeme, je Indie s ohledem na její obchodní potenciál do budoucna. V rámci obchodních vztahů, které se nám daří navazovat, je potřeba při projednávání kontraktů řešit i standardně požadované zajištění našich dodavatelských povinností formou záruk. Obchodní partneři v tomto teritoriu zpravidla nepřijímají bankovní záruky vystavené v jejich prospěch bankami v České republice, ale vyžadují pouze záruky vystavené místními bankami. Je tento přístup obvyklý? Zároveň by nás zajímalo, jak si co nejlépe zajistit včasné zaplacení za námi dodané zboží?

Štítky Indie, KB

číst celý článek

Česko a Indie na stejné vlně aneb O jednom snu a exportu pocitů

thumbnail

„Úžasné, dojímající, umělecky hodnotné a ujišťující, že je krásné být Čechem,“ Tak shrnul pocity z koncertů zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů v indickém Mumbaí a Kalkatě velvyslanec ČR v Indii Milan Hovorka. „Přál bych je prožít každému krajanovi. Slyšet v tak vzdálené, kulturně odlišné a současně lidsky přátelské zemi, jakou Indie bezesporu je, našeho Smetanu a Dvořáka, a navíc v tak profesionálním provedení! Po téměř šedesáti letech plnohodnotný filharmonický orchestr z České republiky v Indii. Sen mnoha generací se naplnil,“ podělil se s námi o čerstvé dojmy a nás v redakci TRADE NEWS zajímalo, jak myšlenka koncertů zlínských filharmoniků v Indii vznikla, co organizace turné obnášela a s jakými pocity se hudebníci vrátili domů. Zajeli jsme proto do Zlína za ředitelem filharmonického tělesa Josefem Němým.

Štítky Indie

číst celý článek

Indický slon přidal na tempu

thumbnail

Jakkoli páteří vzájemných česko-indických hospodářských vztahů zůstává obchod, možností vzájemné spolupráce je celá řada, a to jak na indickém trhu a trzích třetích zemí, tak i v České republice. Jako velvyslanec jsem v září 2015 do Indie přijížděl s přesvědčením, že mnoho v našich vzájemných vztazích bylo vykonáno, ale to nejlepší nás teprve čeká. A běh času mi postupně dává za pravdu.

Štítky Indie, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.