Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Navazujeme obchodní vztahy s Čínou

Naše společnost se zabývá distribucí kancelářské techniky. Nedávno se nám podařilo nalézt nové dodavatele zajímavých produktů v Číně. Jelikož jde o nové, námi dosud neprověřené dodavatele, přemýšlíme, jak si ošetřit rizika spojená s první objednávkou. Čínský dodavatel požaduje 30% předplatbu.

číst celý článek

Číňané poznávají české nebe

thumbnail

Když se předloni na podzim snažili Češi na 9. Podnikatelském a technologickém veletrhu mezi EU a Čínou přesvědčit své čínské partnery filmem Česká cesta k létání, že létání je snadné a že u nás se mu věnují jak mladí, tak senioři, nacházel se projekt výcviku pilotů a leteckého personálu zatím jen v hlavách a na papíře.

Štítky letectví, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Pokles v Rusku a Číně vyvažujeme jinými trhy

thumbnail

Zatímco řada českých firem s originálním know-how přistoupila na čínskou strategii a založila v říši středu společné joint-venture, přední tuzemský výrobce horizontálních vyvrtávaček a hrotových brusek sází na tradici a um našich strojařů. Byť situaci v Číně bedlivě analyzuje. „Vývoj a výrobu obráběcích strojů rozvíjíme v pěti závodech na území České republiky a v jednom na Slovensku, protože věříme v jedinečný potenciál tohoto regionu,“ vysvětluje Jan Ferenc, mladší bratr zakladatele společnosti Fermat a ředitel pro oblast prodeje.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

Make in India: Příslib lepšících se zítřků (s ručením omezeným)

thumbnail

Indie má letos růst nejrychleji z velkých ekonomik světa. Vládě premiéra Nárendry Módího se navíc daří krotit dlouhodobé strašáky, jako jsou inflace a deficit běžného účtu. Někteří experti proto potichu začínají spekulovat o tom, že země přebere od dýchavičné Číny pozici rozvíjejícího se hospodářského giganta číslo jedna. Podmínkou – nejen vítězství v těchto pomyslných dostizích, ale obecněji udržení současného kurzu – je pokračování započatých reforem, říká Paul Milon, investiční specialista hongkongské kanceláře BNP Paribas Investment Partners, který se zaměřuje na Indii, v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Indie, Export

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.