Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Příležitosti pro české firmy v Ázerbájdžánu

thumbnail

zdravotnictví a farmaceutický průmysl Ázerbájdžán téměř veškeré zdravotnické vybavení a léky dováží ze zahraničí. Tato skutečnost v kombinaci s devalvací místní měny měla za následek skokové zvýšení cen medikamentů o cca 30 % v prvním čtvrtletí roku 2015. Vláda na tento trend zareagovala zavedením…

Štítky Ázerbajdžán

číst celý článek

Hedvábná stezka 21. stoletíZmění ekonomickou mapu světa?

thumbnail

Čína zažívá zlatý ekonomický věk. Její HDP od zavedení prvních ekonomických reforem v roce 1978 vzrostlo třicetinásobně a z poměrně zaostalé říše středu se během dvou generací stala největší ekonomika světa. Aby si tuto pozici světového lídra udržela i v budoucnu, oživuje bájnou Hedvábnou stezku, která ji spojovala s Evropou. Nemělo by se jednat jen o obrovské investice do dopravní infrastruktury, pozemní i námořní, ale také o uzlové průmyslové, energetické i zemědělské projekty. A co na to další země?

Štítky Kazachstán, Ázerbajdžán, Gruzie, Čína

číst celý článek

Kazachstán bude investovat a má čím platit

thumbnail

Kazachstán jako devátá největší země světa s dvanáctými největšími zásobami ropy má skutečnou ambici stát se ekonomickým lídrem v regionu a ve své popularitě přeskočit sousední Rusko, které se potýká s důsledky sankcí. A v některých ohledech už to tak je. S HDP 10 510 dolarů na hlavu je na špici zemí ze Společenství nezávislých států právě před svým největším sousedem. Země se pomalu začíná probouzet z šoku způsobeného výrazným propadem měny, který zapříčinil pokles cen ropy na konci roku 2015, a vyhlíží další investice a nákupy. A na rozdíl od dalších států bývalého sovětského bloku je má čím zaplatit. Kazachstán stojí ekonomicky pevně na svých nohou, i když s ním zmíněná devalvace zatřásla.

Štítky Kazachstán

číst celý článek

Hurá do Euroasie aneb Jak nezakopnout o bludný kořen

thumbnail

Na začátku prosince minulého roku jsem byl členem vládní delegace do Kazachstánu, organizované společně Svazem průmyslu a dopravy a Asociací malých a středních podniků a živnostníků. Cestoval jsem do Astany vládním speciálem společně s tehdejším ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, jeho týmem a představiteli dvaceti českých firem zaměřených především na energetiku, neboť účast člena vlády je v těchto končinách nezbytná pro společenský úspěch. A ten se dostavil. Svoje subjektivní hodnocení mise teď svěřuji čtenářům TRADE NEWS.

Štítky Kazachstán, Podpora exportu

číst celý článek

Ázerbájdžán: přátelská křižovatka civilizací

thumbnail

Pět dní autem nebo čtyři hodiny letadlem dělí Prahu od hlavního města Ázerbájdžánu – Baku. Není to vzdálenost ani krátká, ani nepřekonatelná. Podobně tomu je i s našimi znalostmi o Ázerbájdžánu. Nejsou ani nulové, ani detailní. V průběhu dvacátého století se nám obraz Ázerbájdžánu rozplýval v rámci Sovětského svazu a po vzniku samostatného státu roku 1991 se jeho kontury stávají ostřejšími jen velmi pozvolna. Zpočátku bohužel kvůli náhorno-karabašskému konfliktu, nyní díky Ázerbájdžáncům, kteří vyhledávají Českou republiku jako oblíbenou turistickou destinaci a stále častěji jako místo k podnikání. Na změně stavu má rovněž svůj podíl pronikání českých společností na ázerbájdžánský trh i pozvolna rostoucí počet českých turistů.

Štítky Ázerbajdžán

číst celý článek
1 9 14 15 16 17 18 19 20 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.