Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Indie se nadechuje

thumbnail

Svět začíná opět věřit indické ekonomice. Ne snad, že by to byl v uplynulých měsících úplný propadák, ale faktem je, že od ledna 2016 míra indického růstu HDP v meziročním vyjádření zažívala pouze propad. Dobrá zpráva je to, že se podle všech prognóz začíná druhá nejlidnatější země planety odrážet ode dna. Meziroční růst 5,7 %, jehož bylo dosaženo ve druhém čtvrtletí letošního roku, se začíná dostávat na sedmiprocentní míru, která by se měla v dalším období udržet. Pokud k tomu připočteme, že v současných dnech zažívá Indie historicky nejnižší míru nezaměstnanosti (4,9 %), potom je zřejmé, že podnikatelská sféra jede na plný plyn. Nejvíce ji táhne průmysl, v těsném závěsu následuje zemědělství a roste rovněž stavební produkce. Vezmeme-li v úvahu, že spotřebitelský trh činí 1,3 miliardy obyvatel a že Indie patří stabilně mezi deset největších světových importérů, potom je pochopitelné, že našim vývozcům se začínají zapalovat lýtka. Jedná se totiž bezesporu o zemi s nevídaným obchodním sex-appealem.

Štítky Indie, MSV

číst celý článek

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Kazachstánu

thumbnail

těžební průmysl V Kazachstánu se těží uhlí, jehož celkové zásoby se odhadují na 35 mld. tun, přičemž více než 90 % z nich se nachází v severní a centrální části země. Prokázané rezervy plynu dosahují úrovně 2,5 trilionu m3 a celkové zásoby 3,3 až 3,7 trilionu m3. Prokázané zásoby ropy jsou cca 30…

Štítky Kazachstán

číst celý článek
1 9 13 14 15 16 17 18 19 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.