Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Kazachstánci začínají pokukovat po kvalitě

thumbnail

Číňanům se zase jednou podařil „husarský“ kousek. V Kazachstánu čelí SIGMA GROUP nejen jejich plagiátům, ale i čínskému kapitálu. „Kazachstánsko-kanadská společnost KaražanasMunai (KBM) od nás asi před patnácti lety nakoupila stovky čerpadel různých aplikací pro petrochemický průmysl. Spolupráce probíhala bez problémů do té doby, než Kanaďané prodali svůj padesátiprocentní majetkový podíl Číňanům,“ vzpomíná na jednu nepříjemnou zkušenost z Kazachstánu Ivo Kovář, ředitel oddělení prodeje do bývalých zemí Sovětského svazu.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

Energie budoucnostiKazachstán se otevírá světu

thumbnail

Komisař české účasti na letošní mezinárodní specializované výstavě Expo 2017 v Astaně Jan Krs jezdí do Kazachstánu jako domů. Není divu. Šest let byl v této zemi obchodním radou našeho velvyslanectví, později pracoval jako vedoucí organizační složky jedné kazachstánské firmy, která působí v oblasti automotive a spolupracuje s mladoboleslavskou Škodou Auto. Jak sám říká, Kazachstán a jeho obyvatele má rád, a právě tento fakt byl pro něj hlavní motivací, aby se do výběru na komisaře před časem přihlásil.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

EGAP pojistil dodávku turbíny do Indonésie, ve hře je i Kuba

thumbnail

Parní turbína z Plzně najde uplatnění na indonéském ostrově Jáva, a české strojírenství tak může zaznamenat další úspěch v zahraničí. Dodávku ze společnosti Doosan Škoda Power pro indonéskou paroplynovou elektrárnu Grati pojistila státní pojišťovna EGAP. Export je součástí širšího projektu – celkového rozšíření elektrárny Grati, kterého se účastní řada firem z různých zemí. Financování zajišťují velké mezinárodní banky ING, Société Générale, její česká dcera Komerční banka a také korejská státní exportní a importní banka Kexim. Kromě našeho EGAPu a korejské Kexim se na pojištění podílí také italská agentura pro podporu exportu SACE.

Štítky EGAP, Energetika

číst celý článek

Čína hledá novou rovnováhu

thumbnail

Minulý rok byl pro čínskou ekonomiku přelomový, nejdůležitější za dlouhé období. Jako malá rodinná firma na cestě k velké globální akciové společnosti musí projít přerodem na mnoha úrovních, musí jej podstoupit i zaostalá ekonomika, která se změnila v klíčového globálního hráče a chce svou roli ustát. Čínská ekonomika takovým přerodem právě prochází. Jak dobře ho ustojí, to se ukáže v příštích zhruba dvou letech.

číst celý článek

Čína: Přerod kvantity v kvalitu

thumbnail

Za svého působení v Číně se stále přesvědčuji o tom, že nejednu obchodní příležitost může zmařit nekritické přejímání klišé, že Čína je obrovským trhem s neomezenými možnostmi. To je pravda jen zčásti. Panují v ní totiž natolik specifické podmínky, odlišné od evropského vnímání, že je potřeba postupovat velmi strategicky a pečlivě se soustředit na každý detail, který ve finále může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu vaší firmy.

číst celý článek
1 9 15 16 17 18 19 20 21 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.