Rozhovory

V boji proti digitálnímu organizovanému zločinu je důležité, abychom táhli za jeden provaz

thumbnail

Podle nedávného průzkumu CFA Institute, jehož se zúčastnily více než tři tisíce certifikovaných finančních analytiků z celého světa, se většina oslovených domnívá, že nové technologie jsou největší hrozbou především pro asset management a bankovnictví. Jak to vidí šéf Komerční banky Albert Le Dirac’h? Nejen o tom, ale třeba také o bankovních regulacích či o politice záporných úrokových sazeb jsme s ním hovořili v předvečer Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Štítky KB, ICT, Nové technologie, bankovnictví, Investice

číst celý článek

Šance na růst českého exportu do Číny jsou enormní

thumbnail

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně můžete vidět kolem stovky čínských subjektů a navštívit jejich prezentace v „Pavilonu Číny“ ve veletržní hale A1. Jde o největší účast partnerské země v historii MSV, čínské firmy se v takovém rozsahu ve střední Evropě prezentují poprvé. Tato skutečnost je výsledkem dlouhodobých aktivit oficiálních představitelů České republiky, mezi nimi i ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. I proto jsme s ním v předvečer veletrhu hovořili právě o Číně.

číst celý článek

Technologie jsou jen protéza

thumbnail

„V současné době jsou technologie tlačené průmyslem a marketingem a slouží především byznysu. Měly by však sloužit primárně člověku, který je jejich tvůrcem. O tom, jak důležité je toto téma, svědčí mimo jiné skutečnost, že jsme se již po dvou letech stali z malé výzkumné skupiny ve floridském Human-Centered Design Institute samostatnou školou,“ říká vesmírný architekt Ondřej Doule. Jeho dočasného pobytu v České republice jsme využili k rozhovoru nejen o integraci člověka do technologických systémů, průsečících pozemské a vesmírné architektury, simulátoru kosmického obydlí, ale i o jeho snu o českém kosmickém centru.

Štítky Nové technologie, space, Design

číst celý článek

Nejvíc si vážím lidí a důvěry

thumbnail

V názvu má slovo „podnikatelská“, ale to neznamená, že pojišťuje pouze podnikatele. Mezi jejími klienty jsou sice stovky živnostníků, malých a středních podnikatelů stejně jako velké průmyslové firmy i celá města, ovšem kompletní škála jejích pojistných produktů a služeb míří i k občanům. Řeč je o České podnikatelské pojišťovně. A co by si v prvé řadě pojistil její šéf Jaroslav Besperát, kdyby podnikal? „Jednoznačně sebe, a to z mnoha důvodů. Své zdraví, život a podnikatelská rizika spojená s mou osobou. To ještě řada podnikatelů podceňuje, ale každý z nás může udělat chybu. Ono s pojištěním je u nás bohužel stále spojeno mnoho klišé. Například okolo půl milionu českých řidičů neplatí ani povinné ručení. To si myslí, že nikdy nenabourají? Že je nikdy nezastaví policista?“

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.