Rozhovory

Seberou nám stroje práci, nebo nám pomohou k větší prosperitě?

thumbnail

Pracovní sílu nahrazují roboty a automaty a právo na práci mají stále víc stroje než lidé. Čeho se můžeme nadít od kybernetizace společnosti? Co představuje iniciativa Průmysl 4.0 a potřebuje ji vůbec Česká republika? Odpovědi nejen na tyto otázky jsme hledali s předním expertem v oblasti umělé inteligence Vladimírem Maříkem.

Štítky Průmysl 4, 0, Kybernetizace, Věda a výzkum, Nové technologie, Německo

číst celý článek

Hrozí Evropě osud Kodaku?Německo se drží od propadliště dějin dál

thumbnail

„Svět zažívá revoluční změny, které by v případě kolapsu EU ustálo z evropských zemí pouze Německo. Ani to ale není bez chyby, spíše jde o jednookého krále v říši slepců,“ říká Jean-Pierre Lehmann, profesor mezinárodní politické ekonomie vyučující na prestižním International Institute for Management Development. Výhodou Německa je podle něj otevřenost, tedy vlastnost, která bude rozhodovat o vítězích a poražených.

Štítky Německo, Evropa, Nové technologie, Trendy

číst celý článek

Jan Procházka: Růst našich klientů nás motivuje

thumbnail

Počet malých a středních exportujících firem pojištěných u EGAP vloni výrazně narostl: v meziročním srovnání o více než třetinu. „Celkem jsme s nimi uzavřeli 61 pojistných smluv a v jejich podpoře budeme určitě pokračovat, má jasný smysl. Je zážitkem sledovat jejich vývoj, když na číslech vidíte, že se z ‚garážové firmy‘ stane úspěšný podnik, který tvoří pracovní místa a dost často se z kategorie MSP dostane mezi velké firmy,“ řekl nám generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.

Štítky Podpora exportu, Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

Firmy nezajímají vizualizace, ale prodeje

thumbnail

„Součástí designérské profese musí být také pokora před produktem a obchodní politikou výrobce, jinak se designérská služba degraduje na planou sebeprezentaci,“ tvrdí přední industrial designer, jediný český nositel prestižního ocenění Red Dot Winner v kategorii strojírenského designu Martin Tvarůžek. V oboru pracuje už téměř dvacet let a za tu dobu navrhl několik desítek výrobků, strojů a zařízení, které jsou v opakované výrobě a prodávají se na globálním trhu.

Štítky Průmyslový design, Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Turecké stavební firmy čeká boom

thumbnail

Většina, kterou strana AKP získala v nedávných tureckých parlamentních volbách, je příslibem stability. Snahy Recepa Erdogana o koncentraci moci v rukou prezidenta nicméně toto očekávání mohou rychle změnit v iluzi. Domácí politika by se pak zařadila do řady neznámých, které se teď nad Tureckem a jeho ekonomikou vznášejí, říká ekonomka Neslihan Yilmaz. Turecko má ale i přesto podle ní stále co nabídnout.

Štítky Turecko, Írán

číst celý článek

SEPA platby vám usnadní rozhodování

thumbnail

Potřebujete poslat zahraniční nebo SEPA platbu a nevíte jak? Ztrácíte se v množství položek, které je třeba vyplnit, nevíte, jaký formulář máte vybrat? Komerční banka pro vás připravila nový formulář v aplikaci MojeBanka, který vám zadávání plateb usnadní. O tom a dalších novinkách ve službách přímého bankovnictví KB jsme si povídali s Janou Švábenskou, výkonnou ředitelkou pro transakční a platební služby.

Štítky KB

číst celý článek
1 17 34 46 47 48 49 50 51 52 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.