Články se štítkem: Environment

Chyba jako začátek změny

thumbnail

Naše společnost prošla vývojem jako mnoho jiných rodinných firem, které byly založeny z ničeho na začátku devadesátých let. Postupně jsme se vyvíjeli a učili. Především ze svých vlastních chyb. Nyní máme firmu, která v něčem vyniká, a takových je nás v České republice opravdu mnoho. To nejdůležitější, co jsme se však za ty roky naučili, je, že na začátku každé inovace se stane nějaká chyba, která pohne naším myšlením.

Štítky Environment

číst celý článek

Voda, jídlo, energieTo je to, co potřebujeme k životu

thumbnail

Izrael, jedna ze zemí tohoto čísla TRADE NEWS, trpěla nedostatkem vody už v biblických dobách. Od časů, kdy místní obyvatelé v době klimatického extrému buď prchli, nebo museli vodou neskutečně šetřit, dospěla tato oblast ke zcela jiné cestě. Špičkové technologie dokáží odsolovat mořskou vodu a také optimalizovat zavlažování zemědělských plodin. Izrael tak prozatím zkrotil nedostatek vody, a dokud bude mít dost energie, zůstane strategicky nezávislý na rozmarech počasí a nelibosti sousedních států, může se rozvíjet.

Štítky KB, Environment

číst celý článek

ČEB společně se Svazem moderní energetiky zaostří na zelenou energii

thumbnail

Česká exportní banka (ČEB) se více zaměří na podporu vývozu zelených technologií. Kromě financování nabídne českým firmám také expertizy při hledání nových trhů. Své služby poskytne ve spolupráci se Svazem moderní energetiky. Partnerství, které spolu instituce uzavřely, má pomoci českým producentům udržitelných řešení z oblasti nízkouhlíkové ekonomiky získat nové zákazníky v zahraničí. Ze spolupráce budou moci těžit především výrobci obnovitelných zdrojů energie, řešení pro akumulaci energie a další šetrná řešení z oblasti moderní energetiky.

Štítky ČEB, Environment

číst celý článek

Strojaři ve stavařině aneb Jde především o lidi

thumbnail

Začali jsme podnikat hned po revoluci v lednu 1990. Já a můj tchán-stavař. Na začátku jsem těžil z tchánových zkušeností, ale věci jsem se musel učit velmi rychle. Do tří let jsme měli přes 200 lidí na stavbách u nás a v Německu. Když si dnes prohlížím fotky z té doby, vypadali jsme docela troufale. To možná také pomohlo k tomu, že tehdejší němečtí podnikatelé v nás viděli sami sebe, jak začínali po válce. Proto nám fandili a rádi s námi dělali. Moc jsme se tam naučili, ale platili jsme za to obrovským osobním nasazením.

Štítky Stavebnictví, Nové technologie, Environment

číst celý článek

Zkusit vzdálené trhy se vyplatí

thumbnail

„Cílení vývozu je do značné míry předurčeno již naším sortimentem. Potenciální i reálná poptávka po našich vysoce kvalitních biologicky odbouratelných olejích, které svou funkčností v mnoha ohledech předčí konvenční (minerální) oleje, se odvíjí především od vyspělosti ekonomiky a zájmu chránit životní prostředí. Proto jsme zamířili na Nový Zéland a do Austrálie,“ vysvětluje Michal Kadlec, který českou společnost Biona Jersín přivedl až na jižní polokouli.

Štítky Austrálie, Nový Zéland, Environment

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.