Články se štítkem: Environment

Zdeněk Formánek: Česko-srbský byznys zdárně přežil i historické peripetie

thumbnail

„V naší firmě koluje bonmot předsedy představenstva Tomáše Hájka, jak již v devadesátých letech jezdil za byznysem do zemí bývalé Jugoslávie a zápasil s místní mentalitou. Přestože na získávání zakázek zaměřil veškeré úsilí, vracel se nespokojen. Po letech frustrace nakonec svůj přístup přehodnotil s tím, že si své obchodní návštěvy také společensky užije. Ke svému údivu se začal vracet se stejnou, ne-li lepší zakázkovou bilancí,“ s humorem poukazuje na to, jak důležité je pro úspěch v byznysu jen „netlačit na pilu“ a trochu akceptovat místní zvyklosti a životní rytmus zákazníků, člen dozorčí rady společnosti Vodní zdroje Zdeněk Formánek.

Štítky Vodohospodářství, Srbsko, Environment

číst celý článek

Jde to i bez plastů, říká vítěz Národní ceny za kvalitu v rodinném podnikání

thumbnail

„Jsme rodinná firma, takže s nápadem na nový produkt nebo jinou inovaci může přijít kdokoliv. Hlavním motorem ve vývoji nových výrobků je však spolumajitel společnosti Martin Šťastný, který má ve své kanceláři takovou malou ‚laboratoř‘, kde vymýšlí stále nové výrobky. V ní vznikly během pandemie například IQ chytré obaly, které zákazníkům usnadní odnos více jídel, protože je lze do sebe snadno připínat a odnést najednou,“ zmiňuje novinku na trhu marketingový manažer společnosti HIT OFFICE Marek Šnajdr.

Štítky Rodinná firma, Environment, Inovace

číst celý článek

Chytrá města jsou zelená

thumbnail

Dnešní technologicky vyspělá civilizace klade při svých aktivitách stále vyšší nároky na ekologickou udržitelnost a vhodnost pro místní klimatické podmínky. V rytmu doby tepe i srdce loni založené společnosti Envilope, jejímž posláním je vyhledávat a vyvíjet řešení pro stavebnictví, která spolupracují s přírodou. U mladé firmy s krátkou historií hraje přitom důležitou úlohu i podpora banky.

Štítky Environment, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.