Články se štítkem: Environment

Radka Turková: Na „zelené cestě“ jsme všichni společněPojďme najít správný směr

thumbnail

„Víte, že v Mladé Boleslavi budou brzy jezdit autobusy na plyn vyrobený ze zbytků z kuchyně?“ překvapila mne svou otázkou hned na začátku našeho povídání o „zelené energetice a environmentu“ Radka Turková, výkonná ředitelka pro korporátní a municipální bankovnictví v KB. V Mladé Boleslavi totiž zrovna slavnostně poklepali na základní kámen nové bioplynové stanice. A Komerční banka byla samozřejmě u toho, protože podpora smysluplných „zelených projektů“ je již dlouho zakořeněna v její DNA.

Štítky Environment, OZE, ESG, KB

číst celý článek

Vladimír Mařík: Největším problémem současné energetiky je zastaralý způsob myšlení jejích manažerů

thumbnail

Green Deal. Pro širokou veřejnost zatím jen ideologicky zabarvená abstraktní vize, která vyvolává optimismus i skepsi. O jeho užitečnosti a rizicích, odtržení bruselské administrativy od reality členských zemí EU, monopolizaci české energetiky, slabém využití potenciálu české vědy, nadějnosti nových technologií, potřebách změny myšlení a otevřené informovanosti jsme si povídali se zakladatelem a vědeckým ředitelem Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT (CIIRC) Vladimírem Maříkem.

Štítky Environment, Energetika, Věda a výzkum

číst celý článek

Lubomír Dvořák: Ekologické trendy nás nezaskočilyNáš vývoj s nimi počítá již dávno

thumbnail

„V současné době se podobně jako mnohé další firmy nacházíme v paradoxní situaci. Snažíme se uspokojit vysokou poptávku po našich produktech a zároveň řešíme nedostatek prudce se zdražujících materiálů a součástek. Řada našich dodavatelů požaduje objednávky již na rok 2022 a zároveň avizují dvojnásobné až trojnásobné prodloužení dodacích lhůt,“ hodnotí aktuální situaci na trhu Lubomír Dvořák, zakladatel a ředitel společnosti Dvořák – svahové sekačky, která obdržela v kategorii Střední firmy třetí místo v soutěži Equa bank Rodinná firma roku 2020.

Štítky Strojírenství, Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.