Články se štítkem: Environment

Zelená dohoda pro Evropu může být příležitostí pro transformaci našeho průmyslu

thumbnail

Green Deal neboli Zelená dohoda pro Evropu je možná jedním z nejdůležitějších projektů představených Evropskou komisí od doby založení Evropské unie. Jejím cílem je stát se prvním klimaticky neutrálním kontinentem do roku 2050, zejména v reakci na negativní změny klimatu a zhoršující se stav životního prostředí. Co tato dohoda může přinést našim firmám?

Štítky Environment, EU, KB

číst celý článek

Kolik stojí údržba živých staveb?

thumbnail

Česká rodinná firma LIKO-S nabízí instalaci zelených střech a stěn, které jsou nejen zajímavým okrasným prvkem, ale jsou i funkční a šetří peníze. Tato celoroční přírodní ozdoba, jež se díky masivnějšímu rozšíření stala cenově dostupnou, se může zdát náročná na údržbu, ale není to tak úplně pravda.

Štítky Environment, Stavebnictví

číst celý článek

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

Ozeleňte si život

thumbnail

Zelené stěny a střechy nikdy nebyly dostupnější. Standardizované řešení, které přináší česká rodinná firma LIKO-S, je hotový produkt určený k samostatné instalaci. Tím zaniká potřeba spoléhat se na realizaci ze strany dalších firem, což v důsledku také šetří čas a výrazně snižuje náklady. Navíc LIKO-S jako první firma ve střední Evropě přišla s internetovým prodejem.

Štítky Environment

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Edward Robinson: Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli

thumbnail

„Rostoucí emise škodlivin umocňují potřebu rychlého snížení závislosti na fosilních palivech a je správné, že Evropa v tom jde zbytku světa příkladem,“ říká britský ekonom Edward Robinson, jehož hlavní oblast zájmu tkví právě v energetice a zejména v možnostech postupné diverzifikace energetického mixu. Jak moc jsou tyto změny aktuální, jaký dopad budou mít na podnikatelský sektor a zejména na malé a střední firmy, o tom jsme spolu mluvili po skončení konference na VŠE v Praze na téma: What is the Energy (Policy) of the Future?

Štítky Energetika, Environment, MSP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.