Články se štítkem: Environment

V souladu s tradicí i přírodou

thumbnail

Řeznické řemeslo má v Písku velmi pestrou a bohatou historii. Písečtí řezníci měli svůj cech a používali cechovní pečeť s letopočtem 1641. Není tedy divu, že zde byl už v 50. letech minulého století postaven jeden z prvních moderních závodů na zpracování masa v Česku. Vloni si akciová společnost Maso uzeniny Písek nadělila k 20. výročí své privatizace řadu inovací ve své obchodní a výrobní strategii.

Štítky CNG, Environment, šetření energií

číst celý článek

Kde hledat v Brazílii příležitosti

Dopravní infrastruktura Již tak rozsáhlé investice do budování nové, především silniční, námořní a železniční dopravy, dimenzované pro osobní i nákladní přepravu, byly dále podpořeny rozhodnutím prezidentky Rousseffové, která nedávno vyhlásila nové investice v rámci investičního plánu Mobilidade…

Štítky Brazílie, Dopravní infrastruktura, ICT, Environment, Energetika, Letecký průmysl, Potravinářství

číst celý článek

Jak ovládnout světlo

thumbnail

Představte si v noci osvětlený přechod pro chodce. Pouliční lampa nad ním odebírá každou hodinu 100 až 150 wattů. Kolik je to za den, měsíc, rok, léta? A kolik takových přechodů má jedno město? Říct, že to jde ani ne s třetinovým odběrem a ještě bude lampa intenzivněji a cíleně svítit, to už je slovo do pranice…

Štítky Nové technologie, Environment, Energetika, Inovace

číst celý článek

Svítíme intenzivněji a šetříme

thumbnail

Před dvěma lety proběhla v jedné ze čtyř průmyslových hal české dceřiné firmy Dieffenbacher v Brně zdánlivě nenápadná změna: běžné halogenové osvětlení nahradila moderní LED svítidla. Jedním z hlavních impulzů k tomuto rozhodnutí byla samozřejmě slibovaná úspora elektrické energie a bezporuchový provoz nových svítidel. Ukázalo se však, že to přineslo i další benefity. Právě o tom jsme hovořili s generálním ředitelem Miroslavem Jopkem.

Štítky Energetika, Environment, Inovace

číst celý článek
1 3 5 6 7 8 9

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.