Články se štítkem: Environment

Edward Robinson: Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli

thumbnail

„Rostoucí emise škodlivin umocňují potřebu rychlého snížení závislosti na fosilních palivech a je správné, že Evropa v tom jde zbytku světa příkladem,“ říká britský ekonom Edward Robinson, jehož hlavní oblast zájmu tkví právě v energetice a zejména v možnostech postupné diverzifikace energetického mixu. Jak moc jsou tyto změny aktuální, jaký dopad budou mít na podnikatelský sektor a zejména na malé a střední firmy, o tom jsme spolu mluvili po skončení konference na VŠE v Praze na téma: What is the Energy (Policy) of the Future?

Štítky Energetika, Environment, MSP

číst celý článek

České know-how v Mongolsku aneb Za záchranu lesů

thumbnail

Na začátku devadesátých let se mnoho Mongolů snažilo o uznání celého území Mongolska jako chráněné oblasti. Sen se časem rozplynul a v současné době země řeší daleko bolestivější problémy. Snižuje se dostupnost a kvalita vody, což úzce souvisí s kvalitou a plochou lesních porostů. O pomoci českých vědců jsme si povídali s Janem Šebestou, výzkumným pracovníkem Mendelovy univerzity, který se v rámci rozvojové spolupráce podílí na vzdělávacích projektech v tomto obrovském vnitrozemském státu.

Štítky Mongolsko, Environment

číst celý článek

Elektrárny stavíme, vlastníme a provozujemeProto přesně víme, co můžeme nabídnout

thumbnail

Víte, kde stojí nejvyšší větrná elektrárna v Česku? A že ze všech větrníků u nás ročně produkuje nejvíc elektřiny? Byla postavena před pěti lety ve Vítězné nedaleko Dvora Králové v nadmořské výšce 560 metrů a ohromuje svými úctyhodnými rozměry: je vysoká 175 metrů a jen její jedna lopatka měří 56 metrů. S výkonem 3 MW vyrobí ročně více než 6000 MWh, což je energie zhruba pro 4000 domácností. Navíc ji spoluvlastní i lidé z Vítězné a okolí. Je to jedna z prvních občanských větrných elektráren v ČR. O investicích do energetiky si povídáme s Pavlem Svoreněm, členem představenstva a výkonným ředitelem skupiny Portiva.

Štítky Energetika, Environment, Investice, KB

číst celý článek

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Domy jako stromyLIKO-Vo – Průmyslový stavební objekt třetího tisíciletí

thumbnail

Český hydrometeorologický ústav vydal v dubnu 2019 prohlášení, v němž konstatoval deficit srážek v míře běžného ročního úhrnu za čtyřletou periodu posledních let. Jako by každý rok pršelo o 25 % méně. Ve spojení se stále se zhoršujícími podmínkami pro zasakování vody a oteplováním klimatu se enormní rychlostí dostáváme do situace, kdy v našich povrchových i podzemních zdrojích nemáme dostatek kvalitní vody. A na tom zatím bohužel nic nemění ani bohaté srážky v letošním májovém období.

Štítky Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.