Články se štítkem: USA

Americký sen se podařilo uskutečnit za rok

thumbnail

Psal se červen 2014, když mi Gerald Rausnitz, americký investor a šéf Meopta Group, poprvé naznačil, že je připraven vybudovat v New Yorku zázemí pro české exportéry. Pro realizaci záměru hledal českého partnera. Předběžně jsme dohodli, že by se jím mohla stát naše Asociace malých a středních podniků a živnostníků, čímž naše setkání skončilo. Aniž bych pochyboval o úžasném příběhu české Meopty, bral jsem přece jen tuto aktivitu lehce s nadhledem, vědom si skutečnosti, že není dne, aby nás někdo neseznamoval s novým byznys plánem, z nichž většina zůstává v lepším případě na papíře.

Štítky USA, AMSP ČR

číst celý článek

USA nejsou jedním trhem

thumbnail

Východní pobřeží je známo rychlostí a „agresivitou“, středozápad svou konzervativností a západní pobřeží náklonností k veškerým inovativnostem a uvolněnějším přístupem. Zatímco HDP státu Massachusetts můžeme přirovnat k HDP Rakouska, Nové Mexiko odpovídá Slovensku, Česká republika by se dala srovnat se státem Oregon. I na to je třeba pohlížet, pokud pokukujete po jednom z trhů druhé největší ekonomiky světa. Patří totiž také k těm nejvíc konkurenčním a technologicky vyspělým.

Štítky USA, CzechTrade

číst celý článek

Letem světem USA a Kanadou

Spojené státy americké USA jsou třetí nejvíce konkurenceschopnou ekonomikou světa (podle Indexu světové konkurenceschopnosti 2014–2015, GCI Global Competitiveness Index, který sestavuje World Economic Forum). Lépe se umístilo už jen Švýcarsko a Singapur. USA si tuto pozici drží především díky tomu…

Štítky USA, Kanada

číst celý článek

S volšovýma rukama byste se u Blažků nechytli

thumbnail

Co myslíte? Kdy je člověk spokojenější? V téměř stoprocentně efektivním, komplexně automatizovaném provozu, kdy mačká jen tlačítka, nebo když kombinuje teoretické a manuální dovednosti s kreativitou a invencí? „Nedovedu si představit, že bych pracovala v kybernetickém provozu, nebo dokonce, byť materiálně zajištěná, neměla co dělat,“ poznamenala při naší procházce dílnami obchodní ředitelka společnosti Blažek Glass Barbora Hanousková.

Štítky USA, Sklářský průmysl, Rodinná firma, Design, CzechTrade

číst celý článek

Severní Amerika v obrazu anamorfních map

Po Asii a Africe je Severní Amerika třetím největším světadílem. S 565 miliony obyvatel je srovnatelná s Evropskou unií. Hospodářsky patří region k těm nejdůležitějším na světě. Spojené státy jsou největší ekonomikou na světě, když vyprodukují takřka tolik co země EU dohromady. Kanada zaujímá 11. a Mexiko 15. místo v žebříčku států podle HDP.

Štítky USA, Kanada

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.