Články se štítkem: Věda a výzkum

Karel Havlíček: Nebojme se být skvělíNaše země na to má

thumbnail

S Karlem Havlíčkem jsme si povídali pár dnů před jeho odletem do New Yorku a Bostonu. Zhruba po půl roce se tak do Spojených států vrací jako člen oficiální státní delegace vedené premiérem Andrejem Babišem. Tentokrát v roli vicepremiéra pro hospodářství a ministra průmyslu a obchodu. Podle svých slov však se stejným úkolem: prezentovat naši zemi jako Czech Republic: The Country For The Future. S ekonomikou založenou na špičkovém výzkumu, pokročilých technologiích, chytrých lidech a inovativních firmách, která získává v zahraničí respekt.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Nové technologie, Startupy, MSV

číst celý článek

Pavel Milata: Máme na víc, než se tváříme

thumbnail

Druhý říjnový týden se u Beznosků s návštěvami ze zahraničí dveře netrhly. „Rádi bychom pronikli na trhy Severní a Jižní Ameriky a naše plány se zatím jeví nadějně. Ale znáte to, ze sta zakázek devadesát devět nevyjde,“ střízlivě dodává Pavel Milata, jedenatřicetiletý obchodní ředitel a vnuk zakladatele ryze české společnosti na výrobu ortopedických a traumatologických implantátů.

Štítky Rodinná firma, Věda a výzkum, Zdravotnická technika

číst celý článek

V Thajsku je úsměv nakažlivý

thumbnail

„Jednání s thajskými klienty začínáme vždy pečlivě zabaleným drobným dárkem, který zafunguje spolehlivě jako spouštěč další komunikace. To je pro nás velkým zážitkem, protože u svých protějšků vidíme až dětskou radost. Pak nastane obřadné fotografování na mobilní telefony všech zúčastněných, a tím myslím skutečně všech. Až po tomto rituálu začne jednání plné úsměvů a zdvořilostí. Oč méně jednoznačných odpovědí, o to více úsměvů. Vše zakončí pozdrav wai, mírný úklon se sepnutýma rukama v oblasti hrudníku. Po několika setkáních jsme se takto s kolegyní z firmy již běžně zdravily i při snídani a odchodu na pokoj,“ vypráví své zážitky Petra Miketová, výkonná ředitelka společnosti Cayman Pharma, která tráví na obchodních cestách mnoho času.

Štítky Thajsko, Farmaceutický průmysl, věd, Věda a výzkum

číst celý článek

Karel Fiedler: Vynalézavost máme v genech

thumbnail

„Předností našich techniků vždycky byla dlouholetá zkušenost a vynalézavost, jež u nich po čtyřiceti letech fungování socialistické ekonomiky západní konkurence nepředpokládala. Někdy svým spolupracovníkům říkám, že talent pro vývoj a konstrukci jsou také duševním dědictvím vyplývajícím z historie firmy, která sahá až do roku 1958. Zdravotnická zařízení tvoří sice jen zhruba třetinu našeho výrobního portfolia, ale jako žádané výrobky pro koncové zákazníky představují zajímavou část naší ekonomiky,“ poznamenává většinový vlastník a spoluzakladatel společnosti TSE Karel Fiedler. Do závodu Tesly Karlín, předchůdce TSE, nastoupil hned po vysoké škole v roce 1966.

Štítky Zdravotnická technika, Věda a výzkum

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.