Články se štítkem: environment

České know-how v Mongolsku aneb Za záchranu lesů

thumbnail

Na začátku devadesátých let se mnoho Mongolů snažilo o uznání celého území Mongolska jako chráněné oblasti. Sen se časem rozplynul a v současné době země řeší daleko bolestivější problémy. Snižuje se dostupnost a kvalita vody, což úzce souvisí s kvalitou a plochou lesních porostů. O pomoci českých vědců jsme si povídali s Janem Šebestou, výzkumným pracovníkem Mendelovy univerzity, který se v rámci rozvojové spolupráce podílí na vzdělávacích projektech v tomto obrovském vnitrozemském státu.

Štítky Mongolsko, Environment

číst celý článek

Elektrárny stavíme, vlastníme a provozujemeProto přesně víme, co můžeme nabídnout

thumbnail

Víte, kde stojí nejvyšší větrná elektrárna v Česku? A že ze všech větrníků u nás ročně produkuje nejvíc elektřiny? Byla postavena před pěti lety ve Vítězné nedaleko Dvora Králové v nadmořské výšce 560 metrů a ohromuje svými úctyhodnými rozměry: je vysoká 175 metrů a jen její jedna lopatka měří 56 metrů. S výkonem 3 MW vyrobí ročně více než 6000 MWh, což je energie zhruba pro 4000 domácností. Navíc ji spoluvlastní i lidé z Vítězné a okolí. Je to jedna z prvních občanských větrných elektráren v ČR. O investicích do energetiky si povídáme s Pavlem Svoreněm, členem představenstva a výkonným ředitelem skupiny Portiva.

Štítky Energetika, Environment, Investice, KB

číst celý článek

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Domy jako stromyLIKO-Vo – Průmyslový stavební objekt třetího tisíciletí

thumbnail

Český hydrometeorologický ústav vydal v dubnu 2019 prohlášení, v němž konstatoval deficit srážek v míře běžného ročního úhrnu za čtyřletou periodu posledních let. Jako by každý rok pršelo o 25 % méně. Ve spojení se stále se zhoršujícími podmínkami pro zasakování vody a oteplováním klimatu se enormní rychlostí dostáváme do situace, kdy v našich povrchových i podzemních zdrojích nemáme dostatek kvalitní vody. A na tom zatím bohužel nic nemění ani bohaté srážky v letošním májovém období.

Štítky Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Nízkouhlíkový úspěch Čechů v BiškekuVyřešili vytápění města, budou ohřívat i bazén

thumbnail

Moderní energetické technologie tuzemského výrobce zvítězily v konkurenci světových dodavatelů z Ruska nebo Číny. Firma Regulus dokončila modernizaci kotelny v kyrgyzské metropoli Biškek a spolu s dalšími českými výrobci tam dodá energetická a další řešení budoucího volnočasového a sportovního centra. Obě tyto české dodávky do Kyrgyzstánu v součtu za víc než milion eur financuje Česká exportní banka (ČEB).

Štítky Environment, Financování exportu, Energetika, Kyrgyzstán, ČEB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.