Články se štítkem: kb

Naše síla je v mezinárodním know-how

thumbnail

Nedávno začal v Komerční bance fungovat nový úsek Strukturované financování. Do jeho čela byl vybrán zkušený manažer Jan Pokorný, který stál předtím čtyři roky v čele Modré pyramidy stavební spořitelny. Zajímalo nás, s jakými představami přijal novou výzvu, v čem strukturované financování obohatí nabídku bankovních služeb a co konkrétně může přinést firmám.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Peněz na investice do energetických úspor není nikdy dost

Naše společnost je jedním z předních výrobců zemědělské a komunální techniky v České republice. Výrobní závod v Prostějově navazuje na místní dlouholetou tradici strojírenské výroby v kombinaci s využíváním moderních technologií a poznatků z vlastního vývoje. Naše montážní linky jsou situovány v původních výrobních halách, které jsou obdobně jako administrativní budova energeticky náročné. Proto zvažujeme investici do energetických úspor, kdy mimo jiné máme podánu žádost o dotaci z OPPIK program Úspory energie. Existují pro realizaci energetických úspor ve firmách kromě dotace ještě nějaké jiné zvýhodněné formy financování?

Štítky Podpora exportu, KB, Úspory energií

číst celý článek

SEPA platby vám usnadní rozhodování

thumbnail

Potřebujete poslat zahraniční nebo SEPA platbu a nevíte jak? Ztrácíte se v množství položek, které je třeba vyplnit, nevíte, jaký formulář máte vybrat? Komerční banka pro vás připravila nový formulář v aplikaci MojeBanka, který vám zadávání plateb usnadní. O tom a dalších novinkách ve službách přímého bankovnictví KB jsme si povídali s Janou Švábenskou, výkonnou ředitelkou pro transakční a platební služby.

Štítky KB

číst celý článek

Jak nastavit platby před koncem roku

Naše projekční kancelář zahájila svou činnost již v roce 1992. Od té doby byly kanceláří zpracovány stovky projektů menších či větších staveb, od rodinných domků až po obytné, administrativní nebo průmyslové komplexy. Připravujeme projekty nosných konstrukcí pro všechny stupně přípravy stavby. Své závazky hradíme včas a i na konci roku chceme dostát svému slovu. Vzhledem k hektické době a množství státních svátků nevíme, do kdy máme platby poslat. Můžete nám poradit, do kdy je třeba platby zadat prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB, aby byly částky připsány na účty našich obchodních partnerů ještě v letošním roce?

Štítky KB

číst celý článek

Šance v Turecku a Íránu bedlivě sledujeme

thumbnail

Turecko masivně investuje do rozvoje a modernizace energetické základny. Souvisí to s populačním boomem a celkovým rozvojem průmyslové výroby, který současná distribuční síť není schopna kapacitně uspokojit. Pro české firmy a zvláště pro naše energetické strojírenství to může znamenat nové příležitosti a obchody. Zajímalo nás, jak to vidí jedna z nich, a proto jsme oslovili Jana Houdka, jehož společnost INCO engineering patří k expertům na dobývací techniku v mnoha nejvýznamnějších světových lokalitách.

Štítky Turecko, Írán, Energetika, Strojírenství, KB

číst celý článek

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.