Články se štítkem: kb

Díky cash poolingu se mohou v jedné struktuře potkat různé měny

Naše firma KLIKA-BP, a.s., je jednou z největších českých společností působících v oblasti protipožární bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Komplexní dodávky a servis hasicích zařízení spolehlivě realizujeme již 20 let. Vedoucí postavení zaujímáme i na slovenském trhu. Vzhledem k regionální působnosti obchodujeme ve dvou hlavních měnách: CZK a EUR. Zajímalo by nás, jak můžeme efektivně optimalizovat zůstatky na našich účtech v těchto měnách, aniž bychom museli měny jakkoliv převádět či konvertovat.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Vladimír Jeřábek: Naše bankovní skupina je už v Číně jako doma

thumbnail

Komerční banka byla v rámci skupiny Société Générale první, která před šesti lety nabídla svým klientům účet v čínských jüanech. Nakolik tuto možnost využívají? Platí stále, že čínští obchodníci zvýhodňují obchod ve své měně? I na to jsme hledali odpovědi u Vladimíra Jeřábka, člena představenstva KB a náměstka generálního ředitele pro distribuci.

Štítky Čína, Strojírenství, KB

číst celý článek

Internetové bankovnictví již nejsou jen platby

Naše společnost se zabývá výrobou průmyslových pecí, sušáren a žárobetonových tvarovek, výrobky exportujeme do řady zemí. Z bankovních produktů využíváme kromě běžných převodů v ČR i zahraničí také dokumentární akreditivy, bankovní záruky a zajištění proti pohybům měnového kurzu. Na provádění plateb používáme internetové bankovnictví. Zajímalo by mne však, co vše z námi využívaných produktů můžeme ještě realizovat on-line bez nutnosti „papírování“?

Štítky KB

číst celý článek

K dotacím z EU můžete získat navíc další výhody

Podnikáme v oblasti textilního průmyslu v západních Čechách. Jako výrobní firma dlouhodobě investujeme do inovací našich produktů. V budoucnu budeme pravděpodobně zvažovat nákup technologie pro výrobu nové řady výrobků. Zároveň budeme potřebovat zrekonstruovat naše výrobní zázemí, zejména s ohledem na úsporu nákladů na energie. Půjde o zateplení haly, výměnu oken a další opatření. Lze na tyto investiční záměry čerpat nějaké dotace nebo jiné podpory?

Štítky Finanční služby, Evropské dotace, KB

číst celý článek

SEPA inkaso pomáhá v řízení cash flow

Naše rodinná firma se zabývá výrobou kvalitních teplovzdušných a pyrolytických kamen s jedinečnou technologií zplynování dřeva. Protože se jedná o kvalitní výrobky, je po nich poptávka i v zahraničí – převážně na Slovensku a v Německu. Právě u nových a neprověřených zahraničních obchodních partnerů, ale i těch s vysokou obrátkou zboží, bychom si rádi pohlídali cash flow (převážně v eurech) za dodávané výrobky. Někteří zahraniční obchodní partneři dokonce vyžadovali, abychom platby inkasovali v eurech. Existuje nějaký nástroj, který by nám k tomu dopomohl?

Štítky Finanční služby, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.