Články autora: Shutterstock

Příležitosti pro české firmy v Rusku

thumbnail

Doprava a infrastruktura České podniky jsou velmi dobře etablované na ruském trhu silničních vozidel a automobilových komponentů. Rovněž jsou aktivní v oblasti civilního leteckého průmyslu. Důraz je kladen především na segment malých a středních letadel, dodávek komponentů a dílů, oprav a údržby…

Štítky Rusko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Ukrajině

thumbnail

Doprava a infrastruktura Na ukrajinské straně je zájem o repasované tramvaje a trolejbusy, o rekonstrukci kolejových tratí a tramvajového vozového parku, a to například ve formě společných opravárenských podniků. Příležitosti existují též na trhu osobních vozidel, kde se očekává výraznější růst…

Štítky Ukrajina

číst celý článek

Postpandemické trendy u východních sousedů Evropské unie

Zaměření na politiku sousedství a posilování obchodních vztahů se zeměmi Východního partnerství, západního Balkánu a Turecka úzce souvisí s prioritami EU v rámci plánu obnovy po pandemii covidu-19. Součástí řešení bude posilování ekonomické a obchodní spolupráce se zeměmi v jejím sousedství. S vysokou mírou pravděpodobnosti lze očekávat, že alespoň v krátkodobé a střednědobé perspektivě budou ve světě sílit protekcionistické, a hlavně regionalizační tendence. V dlouhodobé perspektivě však očekáváme návrat k normálnímu vývoji, ke kterému by měl významným dílem přispět i plán obnovy EU v hodnotě dvou bilionů eur.

Štítky Západní Balkán, Ukrajina, Turecko, Gruzie, Ázerbájdžán, Srbsko

číst celý článek

Kdy bude správný čas na nábor nováčků?

thumbnail

„Teď není správná doba na hledání nových zaměstnanců, počkáme, až firmy začnou víc propouštět, a potom začneme hledat.“ „Nevíme, co bude, takže najímat je v tuhle chvíli riskantní.“ Možná vám jsou tyhle věty povědomé, anebo si dokonce říkáte, jestli v současné době nábor, tak jak jsme na něj zvyklí, vůbec existuje. Kdy tedy bude správná doba na nábor nových zaměstnanců?

číst celý článek

Finanční stabilita je základem rozjezdu firem

thumbnail

Zářijové vydání TRADE NEWS každoročně reflektovalo jednu z významných událostí mezi firmami na tuzemském trhu, a sice Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Letošní koronavirová situace však bohužel znemožnila i toto tradiční setkání největších průmyslových hráčů u nás a v Evropě. Ale i když covid-19 ještě zdaleka nesložil zbraně, zdá se, že firmy znovu nabírají dech a některým se daří stejně či lépe než před krizí.

číst celý článek

Pandemické blues

thumbnail

Ještě zkraje roku se USA pyšnily slibnými hospodářskými ukazateli. Pak vypukla pandemie covid-19. Touhu Bílého domu americkou ekonomiku plně restartovat už před listopadovými prezidentskými volbami následně zkomplikovaly rasové nepokoje. Evropská unie se vynasnaží, aby se transatlantický obchod nestal obětním beránkem pro předvolební protekcionistický guláš.

Štítky USA

číst celý článek
1 15 24 25 26 27 28 29 30 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.