Články autora: Věra Vortelová

Nábytek není zboží, ale investice

thumbnail

„Každé zboží si najde svého kupce. A porážet konkurenci jen nízkými cenami devalvuje jeho hodnotu, a stejně nevede k prosperitě,“ je přesvědčen ředitel marketingu společnosti Ton Jan Juza. Za pravdu mu dává rostoucí zájem o výrobky českého tradičního výrobce od Japonska přes západní a severní Evropu až po Spojené státy a Kanadu.

Štítky Design, Nábytkářský průmysl

číst celý článek

Kdybychom vyrobili něco, co nefunguje, těžko bychom mezi potápěči obstáli

thumbnail

Když si Pavel Říha lámal hlavu nad názvem své společnosti, ne náhodou se mu vybavila symbolika jednoho ze staroegyptských slunečních bohů Atona. Potápěčské svítilny, které dodává na tuzemský trh i do zahraničí, mají s božským světlem hodně společného: odolnost, vysoký výkon a spolehlivost. Po tisících hodinách strávených pod vodou dokáže majitel firmy Aton ocenit tyto vlastnosti jako málokdo.

Štítky Design

číst celý článek

Věda jako zboží aneb Jak zatočit s artrózou nebo parodontózou

thumbnail

Premiér v demisi zvedl nedávno svou kritikou nízké efektivity vynaložených prostředků vedení Akademie věd ze židlí. Podle předsedy AV ČR Jiřího Drahoše však nelze z poklesu konkurenceschopnosti některých českých firem vinit základní výzkum. Podle Českého statistického úřadu u nás pracuje asi 55 tisíc pracovníků ve výzkumu a vývoji, přes padesát procent z nich působí v podnikatelské sféře a na Akademii věd připadá jen 13 %. Proč tedy konkurenceschopnost ČR stále klesá?

Štítky Zdravotnictví, Věda, Inovace

číst celý článek

Druhotná platební neschopnost sílí

thumbnail

„Sedmdesát procent nemocnic nám platí tři měsíce až rok po době splatnosti a situace se stále zhoršuje. Nejtíživější je u státních subjektů, z nichž většina platí faktury pozdě, podobně jako klienti v Polsku. A to nám notně komplikuje život,“ potvrzuje informace o špatné finanční kondici našeho zdravotnictví jednatelka a výkonná ředitelka společnosti Medites Pharma Libuše Franová.

Štítky Zdravotnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.