Články autora: Věra Vortelová

Česká chemie poráží konkurenci ekologickými inovacemi

thumbnail

„Konkurence je těžká všude, v Asii snad o to víc, že tam působí mnoho lokálních výrobců pigmentů. Tam nám však hraje do karet kvalitní produkt, který je o úroveň výš. Našimi konkurenty jsou tak spíše nadnárodní společnosti než asijští producenti,“ říká Michal Vondrášek, jeden z nejzkušenějších prodejců pardubické společnosti Synthesia.

Štítky ASEAN, Chemický průmysl

číst celý článek

Dalibor Dědek: Nejlepší je učit se z vlastních úspěchů a cizích chyb

thumbnail

„Spousta lidí si u nás neuvědomuje, jak český byznys za poslední čtvrtstoletí povyrostl. Doby, kdy jsme sice byli součástí Evropy, ale na Západě nás považovali za subjekty třetí nebo čtvrté kategorie, jsou naštěstí už pryč. A jsem na to strašně hrdý,“ svěřil se mi při mé návštěvě v centrále skupiny Jablotron Holding její spoluzakladatel a spoluvlastník Dalibor Dědek.

číst celý článek

Dobrá dohoda je lepší než nesmyslná válka

thumbnail

Protiruské sankce. V poslední době snad nejfrekventovanější slovní spojení v našem slovníku. Jedněm připadají bezzubé, jiní namítají, že stejně nikdy nic nevyřešily. Jaký na ně má názor a co soudí o jejich dopadech, o tom jsme hovořili s předsedou představenstva Komory pro hospodářské styky se zeměmi SNS Václavem Petříčkem.

Štítky Rusko, SNS, Sankce

číst celý článek

Nejen sankce, ale i slova važme na lékárnických vahách

thumbnail

Právě před rokem jsme psali o velkých obchodních příležitostech v Rusku, zejména pro naše strojírenství. Tamní federální vláda investuje stovky miliard eur do obnovy a rozvoje ruského průmyslu. Plánuje, že do roku 2020 uskuteční nákup až sta tisíc obráběcích strojů různé kategorie a půjde i o investice do rozvoje technologií a různé formy společných podniků. Některým českým firmám se navzdory obrovské mezinárodní konkurenci podařilo v uplynulých letech vrátit na východní trhy, které na začátku devadesátých let musely opustit, a patří mezi nejžádanější dodavatele. Využijeme toho a posílíme své postavení na trzích Společenství nezávislých států, nebo na své uprázdněné pozice pustíme připravenou a dychtivou jihokorejskou, japonskou či jinou konkurenci?

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Skandinávie cíleně odmítá levný konzum

thumbnail

Podle ředitele Sbírky starého umění Národní galerie Víta Vlnase bude pro historiky naše doba nečitelným obdobím. Elektronické záznamy nepřežijí ani dvacet let, a pokud přežijí, nebude je ve vzdálenější budoucnosti na čem přehrát. Pro příští generace se staneme negramotnou civilizací, kterou se spíš než historikové budou zabývat archeologové, protože plasty přežijí spolehlivě.

Štítky Nábytkářství, Německo, Švédsko, Dánsko, Finsko

číst celý článek
1 10 19 26 27 28 29 30 31 32 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.