Články autora: Věra Vortelová

Na Kubě ocení značku Czechoslovakia

thumbnail

Kuba hledá své místo v 21. století. Francie například již vyslala do Havany delegaci na nejvyšší úrovni doprovázenou dvěma stovkami podnikatelů. Také my bychom neměli novou exportní šanci propásnout, zvláště když můžeme navázat na historicky dobrou spolupráci.

Štítky EGAP, Kuba

číst celý článek

S volšovýma rukama byste se u Blažků nechytli

thumbnail

Co myslíte? Kdy je člověk spokojenější? V téměř stoprocentně efektivním, komplexně automatizovaném provozu, kdy mačká jen tlačítka, nebo když kombinuje teoretické a manuální dovednosti s kreativitou a invencí? „Nedovedu si představit, že bych pracovala v kybernetickém provozu, nebo dokonce, byť materiálně zajištěná, neměla co dělat,“ poznamenala při naší procházce dílnami obchodní ředitelka společnosti Blažek Glass Barbora Hanousková.

Štítky USA, Sklářský průmysl, Rodinná firma, Design, CzechTrade

číst celý článek

Jana Matesová: Asijská krize se Číny nedotkla, učinila z ní mocnost

thumbnail

Geolog Václav Cílek nedávno v rozhovoru pro Český rozhlas připomněl starou tezi, že pro nás je mnohem nebezpečnější neúroda v Číně než v České republice. Nejen o tom, zda lze tuto tezi přijmout jako pravděpodobnost hraničící s jistotou i pro finanční, ekonomickou a sociální oblast, a jak s tím souvisí strategie a současná politika této asijské velmoci, jsme si v redakci TRADE NEWS povídali s bývalou reprezentantkou ČR ve Světové bance Janou Matesovou.

Štítky Čína, Strategie

číst celý článek

Rádi otevřeme dveře do Číny i ostatním

thumbnail

Čínská vláda nedávno vyhlásila program zavádění high-tech technologií do sériové výroby. Na mnoha místech v zemi začala budovat rozvojové zóny, v nichž nabízí firmám z celého světa administrativní a výrobní prostory. Této příležitosti využila společně s Kuličkovými šrouby Kuřim také společnost Hestego.

Štítky Čína, Strojírenství

číst celý článek
1 10 19 23 24 25 26 27 28 29 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.