Články autora: Věra Vortelová

Budujme prostředí, v němž je nám dobře, a přijde i zisk

thumbnail

„Jako vzorový obchodní případ byste nás v podnikatelské příručce hledali marně,“ vzpomíná na úspěch ve španělské Zaragoze respektovaný průmyslový designér a spolumajitel společnosti mmcité Radek Hegmon. „Španělsko nás lákalo také proto, že v oblasti městského mobiliáře a infrastruktury je tam největší konkurence. Podobně jako v dalších zemích jižního křídla Evropy tam lidé žijí hodně venku, a tak se o to, jak budou vypadat veřejná prostranství, velmi zajímají,“ vysvětluje jednu z hlavních motivací expanze mmcité na Iberský poloostrov.

Štítky Španělsko, Infrastruktura, Design

číst celý článek

Zpočátku si z nás dělali legraci

thumbnail

Česko je kolébkou řady start-upů, avšak jen nepatrná část z nich se úspěšně dožije pěti let. Nejúspěšnější jsou ty z oblasti IT, přesto to však neznamená, že se mohou prosadit jen sofistikované produkty. Takovou bílou vránou je třeba společnost Mixit.cz – internetový obchod s produkty zdravé výživy „na míru“.

Štítky Potravinářství, Mladý byznys

číst celý článek

Indie v bodě zlomu

thumbnail

Zatímco se evropští a američtí investoři pomalu stahují z Číny a brousí si zuby na Indii, oživují v poslední době – pro Evropana možná trochu překvapivě – vzájemné obchodní vztahy také oba tradiční asijští rivalové. O tom, zda a za jakých podmínek má Indie šanci stát se asijským lídrem, jsme hovořili s indologem a nezávislým analytikem Vítem Gilánikem.

Štítky Indie, Čína, Export

číst celý článek

Chcete být v Indii jedničkou?Nelitujte času a peněz na osobní kontakty

thumbnail

„Těžkosti se objevily zhruba po deseti letech úspěšné spolupráce, když náš indický partner prodal většinový podíl ve společnosti nadnárodní firmě. Do té doby bezproblémový vztah s místní rodinnou firmou na výrobu pomocných materiálů pro slévárenský průmysl dostal vážné trhliny. Proto jsme se s indickým společníkem rozhodli založit vlastní prodejní pobočku ve městě Puné,“ vzpomíná Boris Láník na pět let starou událost, která významně zasáhla do působení jihomoravské společnosti na indickém trhu.

Štítky Indie

číst celý článek
1 10 19 21 22 23 24 25 26 27 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.