Články autora: Věra Vortelová

Obchod v Indii za šest měsíců

thumbnail

Kvalifikovaný poradce při nákupu investičních kovů. Tak zná Safinu z médií široká veřejnost. Česká společnost s více než stopadesátiletou tradicí však patří již patnáct let také mezi exportéry úspěšně expandující do Evropy, Ameriky a Asie. Například v Indii už několik let úspěšně působí v oblasti platinových výrobků především pro výrobu tepelných snímačů.

Štítky Indie, Podpora exportu, Zdravotnická technika

číst celý článek

Seberou nám stroje práci, nebo nám pomohou k větší prosperitě?

thumbnail

Pracovní sílu nahrazují roboty a automaty a právo na práci mají stále víc stroje než lidé. Čeho se můžeme nadít od kybernetizace společnosti? Co představuje iniciativa Průmysl 4.0 a potřebuje ji vůbec Česká republika? Odpovědi nejen na tyto otázky jsme hledali s předním expertem v oblasti umělé inteligence Vladimírem Maříkem.

Štítky Průmysl 4, 0, Kybernetizace, Věda a výzkum, Nové technologie, Německo

číst celý článek

Jan Čuřík: Mezi Českem a Íránem funguje oboustranná intuitivní náklonnost

thumbnail

V rozhovoru pro TRADE NEWS před téměř dvěma lety vyslovil arabista Jan Čuřík názor, že Írán je poslední velkou šancí Západu na Blízkém východě. V poměrně krátké době jeho myšlenka začala nabývat reálné podoby. Jak hodnotí dnes vývoj obchodních vztahů mezi Evropskou unií a Íránem a šance českých firem, zejména malých a středních, v tomto teritoriu?

Štítky Írán, Blízký východ

číst celý článek

Turci věří, že patří do Evropy

thumbnail

Jak číst současný vývoj Turecka a Íránu ve stínu války na Blízkém východě a které aspekty Evropané přehlížejí? Co historicky podněcuje snahu těchto zemí ekonomicky se přiblížit západnímu světu? Nad těmito a dalšími otázkami jsme se zamýšleli s bývalým velvyslancem ČR v Turecku a Jordánsku Tomášem Laněm.

Štítky Turecko, Írán

číst celý článek

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek
1 10 19 22 23 24 25 26 27 28 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.