Články se štítkem: environment

Filip Hazuka: Chceme držet světové prvenstvíLetos uvedeme na trh nový entalpický protiproudý výměník

thumbnail

Myšlenku z titulu knihy J. F. Trouta Odliš se, nebo zemři přijal ředitel společnosti Recutech Filip Hazuka ve svém podnikání doslova a do písmene. Snaha kráčet vlastní cestou se promítá do desetileté existence pardubické společnosti na vývoj a výrobu protiproudých výměníků tepla od samého založení.

Štítky Inovace, Environment, Energetika, Skandinávie

číst celý článek

Retap vítězí inovacemiOd krbových kamen k nanočističkám

thumbnail

Všechno začalo v malé dílně takřka „na koleně“ a bez kapitálu zkraje devadesátých let. Retap jako rodinná firma podnikal nejprve v kovovýrobě, po zhruba deseti letech začal vyrábět vlastní kachle a kachlová kamna a před sedmi lety pustil vedle toho na tuzemský i zahraniční trh také své unikátní nanočističky vzduchu. Loni zvítězil v soutěži Rodinná firma roku v kategorii Malá firma.

Štítky Rodinná firma, Inovace, Environment

číst celý článek

Čtyři celoevropské patenty v jednom výrobkuA dostupné palivo

thumbnail

Titulek článku krátce a výstižně vyjadřuje, co znamená kotel od české firmy Blaze Harmony. K modernímu a užitečnému výrobku přidejte obchodní filozofii, která slovy zakladatele firmy Romana Tihelky „garantuje kvalitní výběr produktu, kvalitní montáž a kvalitní servis“, a výsledkem bude úspěšná firma, jež nedávno získala ocenění v hlavním projektu AMSP ČR 2022 Rok nových technologií. Jeho generálními partnery byly společnosti Škoda a Komerční banka. Nechyběl ani TRADE NEWS jako mediální partner.

Štítky Environment, Energetika, Nové technologie

číst celý článek

Získávejte zpět až 95 % energie z odpadního teplaInvestice se vrátí do tří let

thumbnail

Emise spalin odvádějí z vašeho podniku velké množství energie, která doslova vyletí komínem. Na trhu ale existuje technologie umožňující tuto energii získávat zpět a vracet do oběhu. Tím snižuje náklady na provoz a navíc eliminuje množství vypouštěného CO2. Zpětnému získávání tepla ze spalin a odpadního vzduchu se věnuje akciová společnost ALMEVA EAST EUROPE ve spolupráci s dánskou firmou Exodraft.

Štítky Environment, Energetika, Úspory energií

číst celý článek

Jak se stát energetickým „perpetuem mobile“

thumbnail

V ČR se zatím biopaliva tzv. druhé generace (FAME) nevyužívají, i když jeden ze tří jejich největších evropských výrobců sídlí v Liberci. „Veškerou roční produkci v objemu kolem 55 tisíc tun exportujeme do zemí Evropské unie. K našim zákazníkům patří nejsilnější globální hráči a petrochemické společnosti, jako je Vitol/VARO, Alpha Trading, Petroineos, Eni, Shell a další. Jsme držiteli všech požadovaných certifikátů v souladu s příslušnými směrnicemi EU. Teritoriálně mezi naše největší odběratele patří Itálie, Nizozemsko a Německo,“ říká jednatel a generální ředitel společnosti Temperatior Michal Fišer.

Štítky Energetika, Environment, KB

číst celý článek

Saeed Ebrahimi: Udržitelné podnikání a kvalita, to je naše motto

thumbnail

Přibližně hodinu jízdy severně od Prahy sídlí v moderním areálu v Chrastavě rodinná firma MB Industry, která se specializuje na dovoz, úpravu a distribuci suchých plodů a ořechů. Bez větších potíží se jí podařilo překonat těžkou covidovou dobu a díky včasným investicím do šetrného vytápění a úsporných technologií za pomoci bezúročného úvěru Národní rozvojové banky (NRB) zde může i nyní zdravou technologií pražit oříšky a provozovat veškeré podnikání navzdory probíhající energetické krizi. Jak říká zakladatel a výkonný ředitel společnosti Saeed Ebrahimi, „vřelý přístup zaměstnanců NRB bychom doporučili všem menším podnikatelům a rodinným firmám“.

Štítky Potravinářství, Environment, NRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.