Články autora: Thinkstock.cz

Izraelského podnikatele zformoval boj o přežití

thumbnail

„Když izraelský podnikatel dostane nový nápad, pustí se do jeho realizace ještě tento týden,“ poznamenal jeden americký analytik. Izrael výborně zvládl techniku transferu vědeckých poznatků do výroby a byznysu. Na každém ministerstvu existuje funkce jakéhosi vědce-arbitra, který posuzuje potenciál předkládaných projektů a případně i doporučuje poskytnutí státní finanční podpory.

Štítky Izrael, Inovace, Věda a výzkum

číst celý článek

Proč by to tentokrát Francii mělo vyjít

thumbnail

Když v říjnu statistici oznámili, že reálná čísla francouzského ekonomického růstu za druhý trimestr roku překročila očekávání, mnozí uvěřili, že se konečně blýská na lepší časy. Nedávné výsledky za třetí čtvrtletí tak zapůsobily opět jako studená sprcha, která moc energie do konce roku nedodala. Francie je jednoduše příliš provázána s ekonomikou eurozóny, a makroekonomické ukazatele se tak houpají na stejné houpačce jako v okolních zemích. Podíváme-li se však na celkový kontext, najdeme mnoho důvodů, proč by to tentokrát mělo vyjít a proč mají druhá největší evropská ekonomika a její podniky naději dívat se do nového roku s optimismem, i když opatrným.

Štítky Francie

číst celý článek

Využijte trend modernizace tureckého zdravotnictví

thumbnail

Turecko je atraktivní zemí pro mnoho zahraničních nadnárodních subjektů aktivních v jednotlivých subsektorech zdravotnictví, a to díky své výhodné geografické poloze, relativně dobře vzdělané pracovní síle, enormně rychlému demografickému vývoji (je odhadováno, že v roce 2023 populace země dosáhne 100 milionů obyvatel), rostoucí ekonomice a celkově bohatnoucí společnosti.

Štítky Turecko, Zdravotnictví, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.