Články autora: Thinkstock.cz

Obchod s Dánskem má kam růst

thumbnail

Země, která je ve světě známá vysokou úrovní ekonomické prosperity, byla v loňském roce cílem českého exportu v objemu 26 miliard Kč, což je více než hodnota našeho vývozu do Indie a Brazílie dohromady. Mimo Evropu se jistě dívat máme, ale neznamená to rezignovat na existující trendy vzájemného obchodu a nové příležitosti v evropských zemích.

Štítky Dánsko, MZV, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Jinak namíchané karty aneb Brazílie na vzestupu

thumbnail

Na příkladu ukrajinské krize je patrné, že se stále mnozí nechtějí smířit s faktem, že karty jsou ve 21. století rozdány jinak než v období studené války. Svět již není rozdělen bipolárně na dvě geopolitické mocnosti, ale ekonomicky. Kybernetické tsunami v podobě technologické integrace, založené na rozvoji informačních a komunikačních systémů po celém světě, ruku v ruce s celosvětovou mobilitou, přesunem kapitálu a volným transferem znalostí způsobily, že se dnes planeta přirozeným způsobem spojuje na všech úrovních.

Štítky Brazílie, Latinská Amerika

číst celý článek

Bohatá kráska Argentina

thumbnail

Argentinská kráska hovoří španělsky, ale je to Italka, která si myslí, že má status Britky, a chová se jako Francouzka. Vzbuzuje pozornost, a tak se snad i zákonitě dostává do situací, které sice nejsou úplně standardní, ale nakonec se z potíží úspěšně a s grácií dostane. Taková byla, je i bude Argentina. Prosím, seznamte se.

Štítky Argentina, Energetika, ICT, Doprava, Strojírenství, Environmentální technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.