Články autora: Věra Vortelová

Firma, která předběhla dobuPrůmysl 4.0 v silniční dopravě

thumbnail

„Sfouklo nás to ze židle,“ přiznali kanadští zákazníci české společnosti Exact Control System. „Při prezentaci opravy povrchu vozovky unikátní metodou Exact Street jim cena zakázky připadala opravdu vysoká. Po důkladném posouzení projektu však připustili, že celkové přínosy plně odpovídají kalkulovaným nákladům, ke kontraktu se vrátili a nyní se připravujeme na jeho realizaci,“ vzpomíná na jednání s ministerstvem dopravy kanadské provincie Ontario technický ředitel společnosti Vítězslav Obr.

Štítky Kanada, Nové technologie

číst celý článek

Izraelci drží při sobě za všech okolností

thumbnail

Občas slyšíme, že Češi a Izraelci jsou si mentálně podobní. Jenže každé srovnání pokulhává. Manažer výrobní jednotky společnosti Assa Abloy Czech and Slovakia David Korecki strávil se svým týmem na pracovním pobytu v Izraeli několik měsíců. Zajímali jsme se o to, čím ho tato země a její obyvatelé zaujali a překvapili.

Štítky Izrael

číst celý článek

Cílíme jen na unikátní aplikaceProto nepotřebujeme ani prodejní síť

thumbnail

Málokdo z nezasvěcených by asi hledal v srdci Českého ráje v Turnově ryze českou firmu, která je světovým lídrem ve vývoji, výrobě a zpracování syntetických krystalů se zaměřením na specializované aplikace pro vědu a high-tech průmysl. „Mezi naše zákazníky patří téměř výhradně přední společnosti ve vyspělých zemích Evropy, Spojených státech, Japonsku, Jižní Koreji, v poslední době i Číně a Izraeli,“ říká majitel a jednatel turnovské společnosti Crytur Jindřich Houžvička.

Štítky Věda, Výzkum, Inovace, Hightech

číst celý článek

Vývoj je krásné dobrodružství

thumbnail

Každá zakázka je rovnice plná známých i neznámých. „vývoj je natolik nepředvídatelný, že výsledný produkt se tomu původně zamýšlenému jen více či méně přibližuje,“ upozorňuje na podnikatelské riziko Jaromír Hvížďala, spolumajitel české rodinné firmy, která se řadí mezi světovou špičku ve vývoji a výrobě automatizovaných výrobních a montážních linek.

Štítky Nové technologie, Výzkum a vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Pavel Milata: Máme na víc, než se tváříme

thumbnail

Druhý říjnový týden se u Beznosků s návštěvami ze zahraničí dveře netrhly. „Rádi bychom pronikli na trhy Severní a Jižní Ameriky a naše plány se zatím jeví nadějně. Ale znáte to, ze sta zakázek devadesát devět nevyjde,“ střízlivě dodává Pavel Milata, jedenatřicetiletý obchodní ředitel a vnuk zakladatele ryze české společnosti na výrobu ortopedických a traumatologických implantátů.

Štítky Rodinná firma, Věda a výzkum, Zdravotnická technika

číst celý článek
1 10 14 15 16 17 18 19 20 27 35

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.