Profiliga firem

Kdo myslí jen na peníze, snadno se spálí

thumbnail

V Číně jsem si hledal partnera od roku 2002. Věřím ve vlastní úsudek. Stále jsem si ověřoval, zda protistrana sleduje stejný cíl. Když začala moc tlačit na peníze, ucouvl jsem. Nejdříve musíte mít vizi, jasno, čeho chcete dosáhnout, záměr rozpracovat a systematicky implementovat,“ říká generální ředitel a majitel Brano Group, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Pavel Jiříček.

Štítky Čína, Strojírenství

číst celý článek

Jak se podniká inovativním firmám v Česku

„Mít jedinečný produkt ještě neznamená záruku odbytu. Musíte ho dostat ke koncovému zákazníkovi a přesvědčit ho, že má výrobek žádat po svém distributorovi. Trh s hnojivy ovládají velcí producenti s tradiční chemií a dostat se do sítě je pro malého výrobce velmi tvrdý oříšek,“ říká Lubomír, Rákos, jednatel a ředitel firmy Amagro, která se svým projektem Ligno AKTIVÁTOR obsadila v roce 2010 první místo v Grantovém programu pro členy AMSP ČR.

číst celý článek

Ladislav Filip: Jak jsme dobří? Zeptejte se v NASA

thumbnail

Právě v době, kdy vznikal tento článek, dopravila NASA šťastně na Mars údajně nejsložitější vesmírný přístroj, jaký kdy člověk vyrobil – šestikolové robotické vozítko Kuriosity za 45 miliard korun. Možná, že náklad na jeho palubu pomáhal přepravit výtah ze středočeských Sedlčan.

Štítky USA, Mexiko

číst celý článek

Pavla Břečková: Nepodnikáme systematický útok na mediálně módní trhy typu BRICS

thumbnail

AUDACIO je latinsky „odvaha“. Brněnská firma prý někdy u svých klientů vzbuzuje údiv, proč se strojírenská firma jmenuje tak „filozoficky“. „Jedni z našich současných italských obchodních partnerů byli z našeho jména dokonce tak nadšeni, že s námi začali spolupracovat bez jakýchkoliv referencí a testů, což ve strojírenství není obvyklé. A spolupráce dodnes trvá, svěřují nám i technicky velmi náročné projekty,“ zahajuje ředitelka pro obchod a strategii Pavla Břečková prohlídku firmy perličkou.

číst celý článek

Pavel Sobotka: U nás krize není, máme tolik zakázek, že nevíme co dřív

thumbnail

Brněnská společnost Frentech Aerospace míří i do vesmíru. Loni byla mezi šampiony, kteří vyhráli výzvu Pobídkového programu Evropské kosmické agentury (ESA). Ta představuje pro české firmy projekty v objemu cca tří milionů eur. Samotný Frentech podepsal letos v dubnu v Cannes kontrakt s Thales Alenia Space France v hodnotě 1,9 milionu eur. „Podle mého názoru se jedná o historicky největší komerční kontrakt pro kosmický průmysl v České republice. A o dalších projektech intenzivně jednáme,“ říká Pavel Sobotka, jednatel Frentech Aerospace.

číst celý článek
1 13 24 36 43 44 45 46 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.