Články autora: Shutterstock

Polsko: Rozsáhlý náročný trh, který slyší na kvalitu

thumbnail

Česká republika a Polsko jsou dlouhodobě silní partneři. Vzájemný obchod vykazuje v podstatě nepřetržitý růstový trend (s výjimkou krizového období 2009) a postupné upevňování pozice Polska mezi našimi nejvýznamnějšími obchodními partnery. Od roku 2006 zaujímá Polská republika třetí příčku mezi našimi exportními trhy hned za Německem a Slovenskem a od roku 2009 je třetím největším dodavatelem zboží k nám, a to za Německem a Čínou.

Štítky Polsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Polsku

thumbnail

Energetika Polsko ve své energetické koncepci do roku 2040 počítá s podporou offshore větrných farem a fotovoltaiky, poklesem podílu výroby elektrické energie z uhlí z nynějších 80 % na cca 60 %, zvýšením energetické účinnosti a implementací jaderné energetiky (uvedení prvního bloku první jaderné…

Štítky Polsko

číst celý článek

Maďarsko: Oblíbený soused bez společné hranice

thumbnail

Současné Maďarsko není jen dobré víno, termální lázně a výborná kuchyně, ale technologicky vyspělá země s poměrně značným podílem průmyslu. Orientuje se na zvýšení mezinárodní konkurenceschopnosti, podporu zahraničního obchodu, lákání investic a rozvoj inovací. A patří mezi naše tradiční významné obchodní partnery.

Štítky Polsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maďarsku

thumbnail

Energetika Země se chystá ve spolupráci s ruským Rosatomem vybudovat dva 1200MW bloky jaderné elektrárny Paks. České firmy se o projekt aktivně zajímají a některé z nich navštívily elektrárnu v květnu 2019 v doprovodu prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. V…

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Nová etapa obchodních vztahů se Spojeným královstvím započalaPo 45 letech tvrdá hranice

thumbnail

Spojené království (UK) opustilo celní unii a vnitřní trh EU přesně o půlnoci středoevropského času dne 31. prosince 2020. V tomto okamžiku byla mezi Spojeným královstvím a EU vytvořena tvrdá hranice, s výjimkou Severního Irska, která přinesla – bez ohledu na uzavření dohody o obchodu a spolupráci – hraniční kontroly a nutnost plnit celní formality na obou stranách této hranice.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek
1 15 20 21 22 23 24 25 26 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.