Články autora: Shutterstock

Robot, the most famous Czech, celebrates 100 years

thumbnail

In 1920, thirty years old Karel Čapek, an emerging literary star of the newborn Czechoslovakia, was thinking about a new play for the National Theater in Prague. Its heroes would be "artificial workers" or "living and intelligent working machines". When he racked brains how to name them, first he came up with Labors. However, he was not entirely satisfied. He shared his doubts with his older brother. Josef Čapek was a respected painter, they had already written a few things together, so Karel often took his advice. "'Name them Robots,' the painter muttered with a brush in his mouth and continued to paint. "And that was it," Karel Čapek himself later described it.

číst celý článek

Jak si udržet startupový entuziasmus?

thumbnail

Když se řekne start-up, nejspíš si představíte jednoho nebo pár nadšenců, kteří věří nějaké myšlence a snaží se ji uvést do života. Velkým hnacím motorem bývá to, že vidí, jak jejich nápad může potenciálním klientům v určitém ohledu pomoct, pobavit je nebo jim jiným způsobem zpříjemnit život. Díky této motivaci zdolávají první nemalé překážky spojené se začátky podnikání. V mnoha případech se ale tohle nadšení pro věc poté, co firma vyroste, úplně vytratí. Vypozorovali jsme dva hlavní důvody, proč se to děje.

Štítky Startupy, Performia

číst celý článek

Indonésie: Rostoucí trh modernizuje svou infrastrukturu i v době pandemické

thumbnail

Z demografického a ekonomického pohledu má Indonésie velkou perspektivu pro obchod: je čtvrtou nejlidnatější zemí světa, členem G20 a s 6% růstem HDP v posledních letech druhou nejrychleji se rozvíjející asijskou zemí. Navíc se může pyšnit politickou stabilitou; v jejím čele stojí od roku 2014 populární prezident Joko Widodo a zemi se vyhýbají významnější politické otřesy.

Štítky Indonésie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Singapuru

thumbnail

Finanční technologie Singapurský fintech sektor je postavený na síle finančního hubu a správných ingrediencích, které zahrnují trh, talent, kapitál, regulační rámec a vládní podpory. Pandemie zrychlila tempo digitální implementace, adopce a transformace. Přibližně 66 % singapurských fintech firem…

Štítky Singapur

číst celý článek
1 15 18 19 20 21 22 23 24 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.