Rozhovory

Návrat k železnici aneb Konec nedobrovolné „ruské rulety“?

thumbnail

Když vjíždíte na dálnici D1, máte často pocit, jako byste se stali hráčem „ruské rulety“. Nikdy nevíte, jak to přesně dopadne, a výsledek můžete často jen stěží ovlivnit. Velký podíl na zvýšeném adrenalinu mají nekonečné kolony kamionů, které nejen zpomalují provoz, ale mnohdy ohrožují bezpečnost i zdraví. Existuje vůbec nějaké řešení?

Štítky Doprava, Logistika

číst celý článek

Írán je poslední velká šance Západu na Blízkém východě

thumbnail

Státy, které jsme donedávna považovali za relativně snadný obchodní cíl, mohou brzy zažít tak silné otřesy, že je pocítí i naši obchodníci a investoři. Současně existují jiné, o nichž máme v lepším případě jen zkreslené informace, jež se mohou během pár měsíců ocitnout na druhé straně barikády. O nových příležitostech českých firem na Blízkém východě jsme hovořili s uznávaným českým arabistou a analytikem Janem Čuříkem.

Štítky Írán, SAE, Turecko, Blízký východ

číst celý článek

Design není jen umění, ale i marketingový nástroj

thumbnail

Design je v českých poměrech stále ještě velmi často chápán jako nadstandard, který je příliš drahý. Zatímco za hranicemi jej berou jako dobrou investici, na domácí půdě designéři často od podnikatelů slyší, že si takový luxus nemohou dovolit. I o tom jsme diskutovali s předním českým designérem Janem Čtvrtníkem, když se na chvíli mezi pracovním nasazením v Itálii ocitl doma v jižních Čechách.

Štítky Průmyslový design, Inovace

číst celý článek

Francouzi ocení krásu a originalitu

thumbnail

Když jsme připravovali hlavní témata pro prosincové číslo Trade News –Francie a design, měla jsem ji před očima: Lucii Koldovou. V současné době nejoceňovanější českou designérku, která má ateliér v Paříži a nechybí jí francouzský šarm. A také se o ní právem říká, že je ambasadorkou českého designu v Evropě. Teď už šlo jen o to, zastihnout ji někde na cestách mezi Francií, Českem, Belgií, Dánskem nebo New Yorkem. Povedlo se.

Štítky Francie, Design, Nábytkářský průmysl, Sklářský průmysl

číst celý článek

Jak se bránit před padělky? (2. díl)

thumbnail

Článek v zářijovém Trade News o přerovské společnosti Filák a hologramech z její dílny, které vám mohou pomoci ochránit vaše dokumenty i značku, vyvolal takový zájem, že jsme se rozhodli k tématu vrátit. A tak jsme se nechali Janem Filákem, majitelem firmy a autorem několika patentů, zasvětit do problematiky nekonečného boje s padělky.

Štítky Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.