Rozhovory

V novém roce važte svá slova

thumbnail

Už se to blíží a zdá se, že skutečně neodvratně. S prvním lednem vstoupíme nejen do roku 2014, ale budeme hrát podle nových pravidel, která se dotknou každého z nás, ať už podnikáme nebo jsme „jen“ občanem této země. Čekají nás přes tři tisíce paragrafů a okolo šesti tisíc nových pojmů. Nový občanský zákoník má své obhájce i odpůrce. Pokusili jsme se o nestranný pohled s tím, že už stejně nezbývá nic jiného, než jej přijmout jako fakt. O tom, co přináší podnikatelům, jsme si povídali s pražským advokátem Petrem Kvapilem, jedním z majitelů advokátní kanceláře Kvapil & Šulc.

Štítky Právo, Nový občanský zákoník, Zákon o obchodních korporacích

číst celý článek

Jiří Sobek: V Turecku jsme jedni z nejdražších, a přesto naše prodeje rostou

thumbnail

Turečtí obchodníci jsou známí tím, že smlouvají o každou liru. A ani rychle rostoucí ekonomika na tom nic nezměnila. Jestli však předpokládáte, že jediná možnost, jak u nich obstát, je nabízet levné zboží, jste na omylu. Levného zboží mají v Turecku dost. Se zkušenostmi z oboru zdravotnické techniky se s námi podělil Jiří Sobek, oblastní obchodní manažer Borcad cz, který má ve fryčovické firmě na starosti téměř dvacítku evropských trhů.

Štítky Turecko, Zdravotnická technika

číst celý článek

Jiří Halousek: Programovat jsem se naučil sám od sebeChtěl jsem dobrou práci

thumbnail

Jiří Halousek je narozen ve znamení Berana a sám přiznává, že je velmi cílevědomý, ctižádostivý a perfekcionista. Právě tyto vlastnosti ho před třinácti lety dovedly k nové profesi a k tomu, že v jednadvaceti s dalším společníkem začal podnikat. „Myslím, že všude okolo nás je spousta příležitostí a jen stačí po těch správných sáhnout,“ říká ředitel a jednatel softwarové společnosti IRESOFT a autor všech inovací, které tvoří charakter produktů firmy.

Štítky Young business, Informační technologie, Inovace

číst celý článek
1 17 34 50 60 61 62 63 64 65 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.