Články autora: Shutterstock

Optimalizace firemního energetického mixu přestává být konkurenční výhodou, ale stává se nutností

thumbnail

Rostoucí inflace, akcelerovaná zejména dramatickým růstem cen energií v závěru loňského roku, se vlivem aktuálně probíhajícího válečného konfliktu na Ukrajině dostala do zcela nové dimenze. Kromě extrémních tlaků na ceny surovin se do popředí dostávají další, doposud opomíjené aspekty, které souvisejí s energetickou a surovinovou strategií a bezpečností. V tomto světle téma „zelené tranzice“ či dekarbonizace získává zcela nový obsah. Co to znamená a jaký dopad to bude mít na naše hospodářství?

Štítky Environment, KB, Energetika

číst celý článek

EGAP loni pomohl českým exportérům vyvážet do rekordních 54 zemí

thumbnail

Exportní pojišťovna EGAP v roce 2021 podpořila české exportéry a investory na dosud nejvyšším počtu zahraničních trhů. Pojistila či zaručila vývoz tuzemských firem do 54 zemí světa, a v tomto ohledu byl překonán rok 2020, kdy to bylo 47 trhů. Celkově pojišťovna loni uzavřela 251 pojistných smluv v objemu 34 miliard korun. Loňské hospodaření zakončila ziskem 442 milionů korun.

Štítky Pojištění, Export, EGAP

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Francii

thumbnail

Energetika Francie se snaží diverzifikovat svůj energetický mix a posílit rozvoj obnovitelných zdrojů energie, zejména fotovoltaické a větrné. Existuje potenciál pro dodávky dílů a zařízení solárních či větrných elektráren. V souvislosti s prodloužením životnosti nejstarších jaderných reaktorů se…

Štítky Francie

číst celý článek

Belgie patří mezi inovační lídry

thumbnail

Česká republika a Belgie jsou si v mnohém podobné. Nejen rozlohou a počtem obyvatel, ale také obdobně dlouhou tradicí svého průmyslu. A v současné době hlavně zaměřením svých ekonomik na inovace a sektory s vysokou přidanou hodnotou. Belgie je na předním místě ve vývoji biotechnologií i strategických materiálů, jako jsou polovodiče nebo čipy. Její start-upy a scale-upy přilákaly v posledních pěti letech, bez ohledu na covid, stále vyšší investice z řad zahraničních i domácích investorů. Navíc v oblasti antverpského přístavu má země unikátní klastr chemické výroby, který je druhý největší na světě a první v Evropě.

Štítky Belgie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Belgii

thumbnail

Energetika Nová vláda podporuje transformaci na „zelenou energetiku" a využití obnovitelných zdrojů. Proto jsou v centru pozornosti větrné elektrárny a výstavba větrných parků na pobřeží Severního moře, které mají postupně nahradit jadernou energetiku — v souladu se závazkem vlády plně nebo…

Štítky Belgie

číst celý článek
1 11 12 13 14 15 16 17 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.