Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Indie nabídne spoustu obchodních šancíCovid ji však zasáhl velmi tvrdě

thumbnail

Nikdo nepochyboval o tom, že se pandemii covidu-19 Indie nevyhne. Země sousedí s Čínou a i přes přetrvávající rivalitu spolu vzájemně čile obchodují. Rychlé šíření nákazy signalizovaly i další významné faktory, jako je vysoká hustota a počet obyvatel či obliba Indů v masových shromážděních. V této souvislosti se připomínala se znepokojením tzv. španělská chřipka, na kterou v letech 1918–1919 zemřelo v Indii přibližně 18 milionů lidí, což bylo 6 % tehdejší indické populace.

Štítky Indie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Indii

thumbnail

Strojírenství I když většina strojírenských podniků v Indii je v soukromém vlastnictví, stát si stále drží podíl v řadě významných strojírenských komplexů. Mnoho z nich bylo vybudováno ve druhé polovině 20. století a na výstavbě některých se podílelo bývalé Československo. Indie má nyní zájem o…

Štítky Indie

číst celý článek

Luboš Ulč: V Indii se zaměřte na velká města a bohatší svazové státyVyplatí se to

thumbnail

Zájem českých firem o obchodování v Indii roste spolu s růstem indické ekonomiky, kupní síly i digitální gramotnosti tamních obyvatel. Dalším faktorem je sílící urbanizace a s ní spojená zvýšená potřeba posilování infrastruktury. „Indické vládě se navíc za poslední roky podařilo výrazně zjednodušit podnikatelské prostředí,“ dodává Luboš Ulč, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Mumbaí. Povídali jsme si s ním o reálných příležitostech pro české firmy, o tom, co se v Indii za poslední roky změnilo, i o vlivu pandemie na obchodování.

Štítky Indie, CzechTrade

číst celý článek

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

Vietnam: sílící ekonomický tygr jihovýchodní Asie

thumbnail

Vietnam bývá díky rychlému tempu růstu často označován za nového asijského ekonomického tygra. Země je vzorovým příkladem přeměny jedné z nejchudších zemí na světě ve středněpříjmovou ekonomiku. Až do letošního ledna zažívala nejvyšší ekonomický rozkvět za posledních sedm let s tempy růstu HDP přesahujícími 7 %, což z ní činilo druhou nejrychleji se rozvíjející zemi na světě hned za Čínou.

Štítky Vietnam

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Vietnamu

thumbnail

Zdravotnictví a farmaceutický průmysl Vietnam je trh s obrovským potenciálem pro odbyt farmaceutických výrobků, zdravotnických prostředků a zdravotnické techniky. V roce 2019 vzrostl celkový počet nemocnic v zemi na 1670, s ohledem na velkou vietnamskou populaci se však jedná stále o nedostatečný…

Štítky Vietnam

číst celý článek
1 3 4 5 6 7 8 9 17 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.