Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Příležitosti pro české firmy

ICT Indonéský trh je ideálním spotřebitelem v oblasti ICT. Jedná se o zemi s čtvrtým největším počtem uživatelů Facebooku (5. místo z pohledu uživatelů Twitteru) a s největším světovým počtem tweetů na světě, a to v Jakartě, která předstihla Tokio. Stavebnictví a rozvoj infrastruktury Indonéský…

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Země tisíců ostrovů stoupá raketovým tempem

thumbnail

Indonésie je dnes 16. největší ekonomikou světa, která dosahuje každoročně trvalého růstu HDP okolo 6 procent. Má čtvrtou největší populaci čítající 248 milionů obyvatel a zároveň jednu z nejmladších, neboť polovině je méně než třicet let. Podle odhadů mezinárodních ekonomických institucí tvoří nyní střední třída již 18 procent obyvatelstva, což představuje 40 milionů spotřebitelů. Jako počet obyvatel Singapuru a Malajsie dohromady.

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Malajsie čeká na své objevení

thumbnail

Řekli byste, že je Malajsie momentálně, hned po reexportně zaměřeném Singapuru, druhým největším exportním trhem České republiky v oblasti jihovýchodní Asie? Tento fakt možná některé z vás překvapí. Tím spíš, když vezmeme v úvahu, že se tato země s 30 miliony obyvatel zdaleka nemůže srovnávat s lidnatými státy v oblasti, jako jsou Indonésie, Filipíny nebo Vietnam. Významná je i dynamika růstu vzájemného obchodu, která v roce 2013 činila 35 procent a letos se pohybuje na úrovni 22 procent. Přitom český vývoz do Malajsie tento rok pravděpodobně překročí úroveň 220 milionů USD.

Štítky Malajsie, ASEAN

číst celý článek

Česká chemie poráží konkurenci ekologickými inovacemi

thumbnail

„Konkurence je těžká všude, v Asii snad o to víc, že tam působí mnoho lokálních výrobců pigmentů. Tam nám však hraje do karet kvalitní produkt, který je o úroveň výš. Našimi konkurenty jsou tak spíše nadnárodní společnosti než asijští producenti,“ říká Michal Vondrášek, jeden z nejzkušenějších prodejců pardubické společnosti Synthesia.

Štítky ASEAN, Chemický průmysl

číst celý článek

Singapur, nebo Kuala Lumpur?

thumbnail

Před rokem, kdy vznikal první rozhovor s Václavem Muchnou pro Trade News, zakladatel a majitel společnosti Y Soft rozšiřoval své podnikání u protinožců. Na osobní schůzku jsme si museli počkat a nyní v moderním prostředí domovského sídla firmy v Brně během hodinového vyprávění opět nejprve míříme na druhý konec světa. Ovšem v souladu s hlavním tématem tohoto čísla tentokrát do jihovýchodní Asie.

Štítky Singapur, Malajsie, Indonésie, ICT

číst celý článek

Mladí Malajsijci se dnes už podnikání nebojí

thumbnail

Gerard Linus Sta Maria pochází z Malajsie, vystudoval management ve Velké Británii a do roku 2004 žil a pracoval v Kuala Lumpuru ve společnosti KFC, kde se postupně vypracoval od manažera restaurace až na pozici senior operations managera. Již deset let žije v České republice a působí jako brand training manager ve společnosti AmRest. Kromě Česka má na starosti také region Polska, Maďarska a Balkánu, takže tráví hodně času na cestách. Náš rozhovor vznikal téměř doslova v běhu.

Štítky Malajsie, Singapur

číst celý článek
1 9 17 24 26 27 28 29 30 31 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.