Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Výrobou si plníme vlastní technické sny

thumbnail

Tři čtvrtiny produkce pardubické firmy 2VV míří na zahraniční trhy. Největší zákazníci jsou z Německa a Francie, ale i z Itálie, Finska, Dánska, Polska, Švédska, Ruska a dalších evropských zemí. „Na velkých trzích jsme většinou zastoupeni významným domácím hráčem, pod jehož značkou se naše produkty prodávají, menší trhy nás znají pod značkou 2VV,“ říká hned v úvodu Filip Hazuka, který nás přivítal v novém sídle firmy v průmyslové zóně na okraji Pardubic.

Štítky Nové technologie, Inovace, Rodinné podnikání, Německo, Francie

číst celý článek

Hrozí Evropě osud Kodaku?Německo se drží od propadliště dějin dál

thumbnail

„Svět zažívá revoluční změny, které by v případě kolapsu EU ustálo z evropských zemí pouze Německo. Ani to ale není bez chyby, spíše jde o jednookého krále v říši slepců,“ říká Jean-Pierre Lehmann, profesor mezinárodní politické ekonomie vyučující na prestižním International Institute for Management Development. Výhodou Německa je podle něj otevřenost, tedy vlastnost, která bude rozhodovat o vítězích a poražených.

Štítky Německo, Evropa, Nové technologie, Trendy

číst celý článek

Turecké stavební firmy čeká boom

thumbnail

Většina, kterou strana AKP získala v nedávných tureckých parlamentních volbách, je příslibem stability. Snahy Recepa Erdogana o koncentraci moci v rukou prezidenta nicméně toto očekávání mohou rychle změnit v iluzi. Domácí politika by se pak zařadila do řady neznámých, které se teď nad Tureckem a jeho ekonomikou vznášejí, říká ekonomka Neslihan Yilmaz. Turecko má ale i přesto podle ní stále co nabídnout.

Štítky Turecko, Írán

číst celý článek

Turecké vábení

thumbnail

Turecko, brána Orientu, země rozprostírající se na dvou kontinentech, kde se mísí charakteristickým způsobem silný evropský vliv v asijském pojetí a vše je podtrhnuté příchutí islámu. Velký otec Turků Mustafa Kemal (Atatürk) výrazně přiblížil Turecko Evropě, poevropštil jazyk, jehož písmo bylo převedeno do latinky, společnost podstatně sekularizoval a založil sekulární Tureckou republiku. Ta nyní zažívá obrovský populační boom, nejrychlejší růst v Evropě, přičemž většině Turků není víc než třicet let. Poslední léta se tato země opodstatněně řadí také mezi nejrychleji rostoucí trhy na světě a teritoriální blízkost k Evropě a s tím spojená snadná dostupnost se staly pro exportéry z Evropské unie velkým lákadlem.

Štítky Turecko

číst celý článek

Letem světem Tureckem a Íránem

Írán Představuje budoucí klíčový trh regionu, kde se předpokládá dynamický růst díky populaci čítající 78 milionů lidí, předpokládaným příjmům z ropy a především díky chuti po modernizaci životního standardu, služeb i výrobních kapacit. Český export se statisticky zdá malý a v tuto chvíli ani…

Štítky Írán, Turecko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.