Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Bulharsko: Nová společnost za pár dnů a jedno euroStejné podmínky pro domácí i zahraniční firmy

thumbnail

I když se Bulharsko stále řadí mezi nejchudší členy Evropské unie, disponuje některými předpoklady, které by mohly být pro české podnikatele zajímavé. Například patří mezi země s nejnižší daňovou zátěží v EU. V bulharské ekonomice platí jednotné sazby daní z příjmu právnických osob a daní z příjmu fyzických osob ve výši 10 %, nízké sociální pojištění a úmluvy o zamezení dvojímu zdanění. Dobrou zprávou pro naše podnikatele je i fakt, že české podíly na zisku ve společných česko-bulharských podnicích nepodléhají srážkové dani. V neposlední řadě je země finančně stabilní, neboť od roku 1998 je kurz bulharské měny zafixován vůči euru.

Štítky Bulharsko, CzechTrade

číst celý článek

Srbsko: Alternativní cesta na východní trhy

thumbnail

Připomeňme si úvodem, že na počátku devadesátých let byla Jugoslávie mezi postkomunistickými zeměmi, jejíž součástí bylo také Srbsko, na cestě k transformaci v moderní tržní ekonomiku v podstatě nejdál. Její rozpad a válečné konflikty, které jej provázely, si vybraly krutou daň nejen na lidských životech, ale i na srbském hospodářství. Ztráty byly tak velké, že srbská ekonomika dosud nedosáhla úrovně z období před rozpadem.

Štítky Srbsko, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Bosna a Hercegovina: Nepropásněte šance spojené s novým plánem na rozvoj venkova

thumbnail

Země bohatá na přírodní krásy a kulturní dědictví není jen lahůdkou pro turisty. Meziroční dvouciferný růst hodnoty vývozu České republiky, která vloni činila téměř 145 milionů eur, svědčí nejen o obchodních příležitostech, ale i o platících odběratelích. Prostor pro investice je vzhledem k riziku podle údajů OECD silně limitován. Značné potřeby se tedy země snaží řešit převážně ze zdrojů dárcovských zemí a mezinárodních finančních institucí a organizací. V této oblasti se dlouhodobě angažuje také Česká republika. Zejména Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor v gesci České rozvojové agentury je velmi dobrým instrumentem, jak podpořit úsilí českých firem o místní trh. Obchodní příležitosti, které stojí za větší pozornost privátního sektoru, se nalézají hlavně v zemědělství, potravinářství a obnovitelných zdrojích energií.

Štítky Bosna a Hercegovina, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Makedonie: Zahraniční investoři se tu hýčkají

thumbnail

Vnitrozemský stát o rozloze dvojnásobku Středočeského kraje je u nás většinou známý jen jako malebná tranzitní země na cestě do Řecka. České podnikatele však může příjemně překvapit. I když se jejich zájem zatím soustředí víc na „známější“ balkánské země, jako je Chorvatsko, Rumunsko nebo Bulharsko, neměli by jednu z deseti nejslabších evropských ekonomik minout. I tam lze podobně jako jinde na Balkáně v příštích letech očekávat výrazný rozvoj infrastruktury a růst kupní síly.

Štítky Makedonie, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Rumunsku

thumbnail

Stavebnictví Růst stavebnictví v Rumunsku patří k nejvyšším v EU. Plánuje se výstavba několika projektů velkého rozsahu, mezi nimiž je například rozšíření bukurešťského metra a terminálu mezinárodního letiště Otopeni v Bukurešti. V rámci dopravního plánu rumunské vlády na období 2015 až 2030 je…

Štítky Rumunsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Bulharsku

thumbnail

Automobilový průmysl Vzhledem k převládajícímu dovozu ojetých automobilů a vysokému průměrnému stáří bulharského automobilového parku je v zemi velká poptávka po náhradních dílech. V Bulharsku existuje potřeba obnovy vozového parku veřejné dopravy, zejména autobusů a tramvají. Řada bulharských…

Štítky Bulharsko

číst celý článek
1 13 25 26 27 28 29 30 31 36 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.