Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Hermann Simon: I v procesu globalizace je role malých a středních firem klíčováBývají lepšími inovátory než ty velké

thumbnail

Snad nikdo u našich západních sousedů neví o malých a středních podnicích tolik jako Hermann Simon. Jeden z největších odborníků na poli managementu, profesor ekonomie, zakladatel a čestný prezident globální poradenské společnosti Simon-Kucher & Partners stále přednáší po celém světě. Přesto si o prázdninách našel čas na TRADE NEWS. Na rozdíl od posledního rozhovoru pro náš časopis, věnovaného hlavně srovnání české a německé ekonomiky, jsme se tentokrát zaměřili na postupující globalizaci a digitalizaci a s tím spojenou nutnost neustále inovovat. Chtěli jsme od něj získat pro naše firmy rady, které by jim pomohly bodovat na stále náročnějším podnikatelském hřišti.

Štítky Inovace, MSP, digitalizace, Německo

číst celý článek

Pobaltí: Jeden název, tři různé trhy

thumbnail

Přestože jsme společně v Evropské unii a vzdušnou čarou z Prahy nás od nejsevernějšího bodu Pobaltí nedělí ani 1300 kilometrů, mnozí stále tápou, jak jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko na mapě podél Baltu rozmístěny a jaké hlavní město té které zemi přiřadit. Skutečnost, že ve všech zmíněných zemích se dnes již platí eurem, zaznamenal zatím jen málokdo. Proč je Pobaltí pro české firmy tak trochu zapomenutý kraj a proč by nemělo být opomíjeno?

Štítky Estonsko, Litva, Lotyšsko

číst celý článek

Brigita Schmögnerová: Pořád se vzájemně potřebujeme

thumbnail

„Rozdělení federace naše vztahy redukovalo. Oboustranné ztráty trhů jsme se snažili nahradit třetími zeměmi. Snahou obou našich států by mělo být udržovat jakousi rovnováhu ve vzájemných stejně jako v mezinárodních obchodních vztazích,“ říká zkušená slovenská ekonomka a politička Brigita Schmögnerová v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Roman Macko: Jet do Bratislavy budovat pobočku byla ode mě spíš drzostAle vyšlo to

thumbnail

„Když se ohlédnu za tím téměř čtvrtstoletím budování naší firmy, bylo to nádherné dobrodružství,“ tak trochu nostalgicky zavzpomínal Roman Macko na to, jak stavěli slovenskou pobočku LIKO-Su úplně od nuly. „Na začátku bylo lepší spíš nemluvit o tom, že jsme česká firma se sídlem ve Slavkově u Brna. A pochlubit se projekty, které se povedly v Česku, bylo spíš kontraproduktivní. Dnes je to právě naopak. Silná česká značka a zázemí výrobní a stavební firmy nám často otevírají dveře. A jsem rád, že se vztahy z tohoto pohledu stabilizovaly i pro slovenské firmy u nás,“ dodává jednatel LIKO-S Slovensko Roman Macko.

Štítky Slovensko, Stavebnictví

číst celý článek
1 13 22 23 24 25 26 27 28 36 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.