Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Miroslav Hiršl: Správná banka je něco jako rodinný lékař

thumbnail

„Myslíme si, že jsme mistři improvizace, ale třeba Černohorci nás strčí do kapsy. Dokáží hotová kouzla, avšak dlouhodobé plánování a systematický přístup není zrovna jejich silná stránka. Zato si umí užívat života daleko víc než my. Stráví sice v práci méně hodin, ale přesto ji dokáží odvést dobře, protože vyhmátnou to podstatné a dají tomu prioritu. To mi bylo během mého čtyřletého působení v Podgorici hodně sympatické. Když totiž dvanáct let dojíždíte do Prahy z Hradce Králové a strávíte každý den minimálně dvě a půl hodiny v autě, pak vás každá porada, co nikam nevede, rozladí,“ začínáme netradičně nad obálkou našeho balkánského vydání rozhovor s Miroslavem Hiršlem, který se z pozice generálního ředitele a člena představenstva Société Générale Montenegro stal v srpnu členem představenstva Komerční banky zodpovědným za distribuční síť. Zdá se, že do čela KB přichází další zkušený praktik, který během více než dvaceti let poznal bankovní procesy skutečně skrz naskrz.

Štítky KB, Nové technologie, Černá Hora

číst celý článek

Poláci se umějí prosadit s větší razantností než my

thumbnail

U nás máme obecně tendenci Poláky spíše podceňovat. Zdůrazňujeme, že jsou to kšeftsmani, a ne myslíme to zrovna pozitivně, poukazujeme na špatnou kvalitu jejich zboží. Zřejmě těch mýtů o nich ještě přežívá hodně, nemáte ten pocit? Mám, zcela určitě. Tatínek je Polák, a i když tu žije padesát let,…

Štítky Polsko

číst celý článek

Obchod tváří v tvář zůstáváMSV 2018: oslava česko-slovenského průmyslu

thumbnail

V roce 100. výročí vzniku Československa slaví brněnský strojírenský veletrh 60 let. „V historii veletrhu, ale i v historii samotného výstaviště lze najít několik paralel se současností, ať už je to otázka otevření areálu veřejnosti nebo zásadní dilema, zda veletrh vůbec pořádat,“ zahajuje naše povídání generální ředitel BVV Jiří Kuliš.

Štítky MSV, Slovensko, Strojírenství

číst celý článek

MSV 2018: čeká vás česko-slovenský exportní dům

Je říjen roku 2068. V okolí brněnského výstaviště přistávají přepravní vznášedla. Z podzemní zastávky hyperloopu se valí tisíce návštěvníků, kteří si nechtějí nechat ujít žhavé novinky v oblasti průmyslu a moderní strojní technologie. Nad pavilonem B se vznáší obří výstavní plošina ve třech úrovních, kde jsou holograficky zobrazeny nejnovější robotické obráběcí stroje. Výstaviště křižují automaticky naváděné drony doručující zásilky a v zadní části nadšenci se zájmem okukují zcela novou 4D tiskárnu z Karlína. Češi a Slováci si připomínají 150. výročí od vzniku samostatného Československa… možná tak nějak podobně bude vypadat Mezinárodní strojírenský veletrh za 50 let.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Polsko: Náročný obchodní oříšek, který stojí za to rozlousknout

thumbnail

Současné Polsko je hospodářsky vyspělou zemí a vzhledem ke své velikosti a diverzifikaci průmyslu má ve srovnání s námi obrovský vnitřní trh s daleko větší poptávkou. A daleko větší domácí nabídkou. Závislost země na zahraničním obchodě je asi poloviční ve srovnání s Českou republikou. Proto v každém sektoru, v každé skupině zboží existuje velká domácí produkce a konkurence. Navíc země s ohledem na svůj hospodářský vývoj stále nízkou cenou práce a výhodnou polohou přitahuje zahraniční investory, kteří domácí nabídku doplňují. České výrobky tu mají velice dobrou pověst. Polsko je naším druhým největším obchodním partnerem a vzájemný obchod zahrnuje snad všechny skupiny výrobků, s nimiž lze obchodovat. Zdálo by se tedy, že export do Polska bude procházka růžovou zahradou. Opak je však pravdou. Připravte se na tvrdý oříšek.

Štítky Polsko

číst celý článek
1 13 23 24 25 26 27 28 29 36 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.