Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Británie je jako magnetČeské MSP se jí obávají zbytečně

thumbnail

Vyspělý britský trh se může českým malým a středním exportérům jevit jako příliš velké sousto. Zatímco velké tuzemské společnosti, většinou napojené na zahraniční kapitál a mezinárodní dodavatelské řetězce, se převážně jako subkontraktoři ve Velké Británii již pevně etablovaly, pro řadu menších firem zůstávají ostrovy teritoriem málo prozkoumaným a obávaným. Přitom právě pro ně může být Spojené království velmi atraktivní.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Letem světem nejen Spojeným královstvím a zeměmi Beneluxu

Velká Británie Spojené království je 6. největší světovou ekonomikou, 3. největší evropskou ekonomikou a lídrem na poli zahraničního obchodu. Je naším 5. největším exportním trhem; český export roste a v roce 2014 dosáhl dokonce 183 miliard korun. Z poloviny je tvořen produkty energetického…

Štítky Velká Británie, Irsko, Belgie, Nizozemsko, Švýcarsko, Lucembursko, Lichtenštejnsko

číst celý článek

Antverpský přístav posiluje svou poziciLepší železniční spojení může snížit ceny našeho zboží ve světě

thumbnail

Belgický přístav Antverpy je druhý největší evropský přístav a desátý v celosvětovém srovnání. Objem zboží, které jím prochází, stále roste a dosahuje 199 milionů tun (2014). Z toho téměř 25 milionů tun je dopravováno po železnici (250 vlaků denně z 820 destinací ve 23 zemích). Antverpy jsou se svou strategickou polohou a s kapacitou až 1061 km kolejnic centrálním železničním uzlem pro tři evropské železniční koridory (1-2-8).

Štítky Belgie

číst celý článek

Remoska žije a má svého anděla

thumbnail

„Při jedné návštěvě Prahy jsem se ptala své sestřenice, co by si ode mne přála k Vánocům. Řekla mi, že remosku. Když jsem zjistila, o čem je řeč, napadlo mne, proč se tak zajímavý český výrobek neprodává i u nás v Anglii. Zeptala jsem se na to telefonicky majitele firmy pana Svobody a rychle jsem se s ním dohodla, že mu seženu obchodního partnera. Odpověděl velice sympaticky – vy jste můj anděl. Moje kamarádka hned remosku, kterou jsem jí přivezla do Anglie, vyzkoušela a do svého obchodního řetězce s kuchyňskými výrobky objednala z Frenštátu 1500 kusů na rok. Ale ty se prodaly za jediný týden! A v roce 2001 česká remoska získala ocenění časopisu Good Housekeeping – Innovation of the Year,“ zavzpomínala pro TRADE NEWS paní Milena Grenfell-Baines, která se jako mladá dívka takřka na poslední chvíli dostala do transportu z Čech na ostrovy před invazí německých nacistických vojenských kolon.

Štítky Potravinářství, České patenty, Anglie

číst celý článek
1 13 25 37 40 41 42 43 44 45 46 49

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.