Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Skandinávie cíleně odmítá levný konzum

thumbnail

Podle ředitele Sbírky starého umění Národní galerie Víta Vlnase bude pro historiky naše doba nečitelným obdobím. Elektronické záznamy nepřežijí ani dvacet let, a pokud přežijí, nebude je ve vzdálenější budoucnosti na čem přehrát. Pro příští generace se staneme negramotnou civilizací, kterou se spíš než historikové budou zabývat archeologové, protože plasty přežijí spolehlivě.

Štítky Nábytkářství, Německo, Švédsko, Dánsko, Finsko

číst celý článek

Umění naslouchat nám otevřelo dveře

thumbnail

Smrkové lesy, které obklopují D1 v úseku před Jihlavou, jsou tou nejlepší předzvěstí hlavního tématu mé cesty na Vysočinu. Ano, bude řeč o dřevě, krásné, voňavé surovině, jež má od pradávna své pevné místo v našich životech. Dřevo je jedním z pěti elementů a podle čínské astrologie představuje růst, rozšiřování, průbojnost, vitalitu a motivaci. Stejné atributy jsem našla o hodinu později jako součást filozofie jihlavské firmy Katres, jednoho z předních světových výrobců sušáren dřeva.

Štítky Dřevozpracující průmysl, Švédsko, Finsko, Německo, USA, Chile, Kanada

číst celý článek

Obchod s Dánskem má kam růst

thumbnail

Země, která je ve světě známá vysokou úrovní ekonomické prosperity, byla v loňském roce cílem českého exportu v objemu 26 miliard Kč, což je více než hodnota našeho vývozu do Indie a Brazílie dohromady. Mimo Evropu se jistě dívat máme, ale neznamená to rezignovat na existující trendy vzájemného obchodu a nové příležitosti v evropských zemích.

Štítky Dánsko, MZV, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Letem světem Skandinávií

Švédsko Stejně jako ostatní severské ekonomiky patří mezi nejvyspělejší na světě. Ve světovém hodnocení konkurenceschopnosti zaujímá 4. příčku, v hodnocení Globálního inovačního indexu je celosvětově na druhém místě. Jelikož podíl strojírenství na ekonomickém růstu klesá oproti rozvíjejícímu se…

Štítky Švédsko, Dánsko, Norsko, Finsko, CzechInvest

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.