Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Proč by to tentokrát Francii mělo vyjít

thumbnail

Když v říjnu statistici oznámili, že reálná čísla francouzského ekonomického růstu za druhý trimestr roku překročila očekávání, mnozí uvěřili, že se konečně blýská na lepší časy. Nedávné výsledky za třetí čtvrtletí tak zapůsobily opět jako studená sprcha, která moc energie do konce roku nedodala. Francie je jednoduše příliš provázána s ekonomikou eurozóny, a makroekonomické ukazatele se tak houpají na stejné houpačce jako v okolních zemích. Podíváme-li se však na celkový kontext, najdeme mnoho důvodů, proč by to tentokrát mělo vyjít a proč mají druhá největší evropská ekonomika a její podniky naději dívat se do nového roku s optimismem, i když opatrným.

Štítky Francie

číst celý článek

Francouzi ocení krásu a originalitu

thumbnail

Když jsme připravovali hlavní témata pro prosincové číslo Trade News –Francie a design, měla jsem ji před očima: Lucii Koldovou. V současné době nejoceňovanější českou designérku, která má ateliér v Paříži a nechybí jí francouzský šarm. A také se o ní právem říká, že je ambasadorkou českého designu v Evropě. Teď už šlo jen o to, zastihnout ji někde na cestách mezi Francií, Českem, Belgií, Dánskem nebo New Yorkem. Povedlo se.

Štítky Francie, Design, Nábytkářský průmysl, Sklářský průmysl

číst celý článek

Turecko je mimořádně atraktivním trhem, ale i lekcí trpělivostiVypijete hodně čaje, než uzavřete obchod

thumbnail

Větší část Turecka leží v Asii, ale nároky a podmínky zdejšího trhu jsou evropské. Vazba Turecka na Evropskou unii v oblasti politické má své vrcholy a pády, ale v oblasti ekonomické je trend jednoznačně pozitivní. Zhruba 80 % investic, které do turecké ekonomiky přicházejí, je ze zemí EU – nejen z Německa, ale i z Francie, Itálie a dalších zemí. Největší část obchodního obratu se uskutečňuje rovněž se zeměmi EU. Turecká ekonomika roste, a i když se tempo zvolnilo, co bychom dali my a další státy EU za růst na úrovni čtyř procent!

Štítky Turecko

číst celý článek
1 13 25 37 44 45 46 47 48 49

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.