Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Bělorusko na rozcestíPříležitost pro české firmy?

thumbnail

Málokdo ví, že Bělorusko je zemí, která má s Českou republikou mnoho shodných rysů, ať už se jedná o počet obyvatel, tranzitní polohu, strukturu průmyslu či orientaci na export. Jak my, tak i Bělorusové se spoléháme na své lidské zdroje, na to, co umíme vytvořit, nikoliv „vykopat a prodat“. Dlouhodobě to může být výhoda a hlavně to představuje potenciál prakticky ve všech odvětvích. Spolupráce s Běloruskem je spolehlivá, smlouvy bývají dodržovány a běloruský trh na rozdíl od jiných prakticky negeneruje pojistné události. Navíc jde zpravidla oběma směry o obchodní výměnu s poměrně vysokou přidanou hodnotou, což má dlouhodobě pozitivní efekt na český průmysl.

Štítky Bělorusko

číst celý článek

I v Bělorusku vám umíme krýt záda

Nabídka firmy Albertina zahrnuje široký sortiment zařízení, která nalézají uplatnění zejména v potravinářském, kosmetickém, chemickém a farmaceutickém průmyslu. Naše stroje se prodávají ve většině zemí Evropy, v USA, JAR, severoafrických státech, na Středním východě, v oblasti jihovýchodní Asie nebo v Austrálii. Nyní jednáme o exportu do Běloruska. Výroba zařízení na zakázku trvá zhruba 6 měsíců. Pro jistotu, že dostaneme za zakázku zaplaceno, máme s kupujícím dohodnutou platbu prostřednictvím dokumentárního akreditivu. Protože Bělorusko vnímáme jako rizikovější teritorium, chceme mít náš akreditiv potvrzený. Jsou tuzemské banky připraveny potvrzení dokumentárního akreditivu vystaveného běloruskou bankou nabídnout? Ing. Milan Weisser, jednatel Albertina Trading, spol. s r. o.

Štítky Financování, Bělorusko, KB

číst celý článek

Z Česka zmizel kus průmyslového know-how

thumbnail

Společné podnikání otce a syna, úspěšná firma, zakázky téměř ve všech evropských zemích. Míříme do Hradce Králové, do firmy Axis, která se zabývá nejen výrobou, ale také montážemi, servisem a dalšími službami v oblasti průmyslových technologií. Není tedy divu, že na adrese v Kydlinovské ulici nacházíme dvě velké výrobní haly. „Nyní dokončujeme rekonstrukci další výrobní haly, ta je o kousek dál, v areálu bývalého Montasu,“ uvádí nás hned po přivítání do aktuálního dění podniku Ivo Stráník, starší ze zakladatelů.

Štítky Průmyslové technologie, Energetika

číst celý článek

Smart city má zelenouE.ON a města společně

thumbnail

Téma smart city je velmi živé a atraktivní, ovšem protože neexistuje jednotná definice tohoto pojmu, je možné, že si každý z nás představí při jeho vyslovení něco jiného. A to je pochopitelné, protože smart city se týká mnoha aspektů života ve městě, kterým může být přisuzována různá priorita. Ve zkratce se však dá říci, že spojovacím článkem jsou moderní technologie, díky nimž se tradiční sítě stávají účinnějšími.

Štítky Smart city, EON

číst celý článek

Kvalita a zkušenost se prosadí všudeS Promanem i na Balkán

thumbnail

Regálové systémy české firmy Proman nacházejí už dvaadvacet let uplatnění prakticky ve všech oborech, například v automobilovém či elektrotechnickém průmyslu, logistice a také mezi obchodními řetězci u nás i v zahraničí. „Nejčastěji vybavujeme velkosklady a logistická centra, ale také archivy správních organizací i sklady drobných podnikatelů,“ vysvětluje jednatel společnosti Pavel Nekut, který se může pochlubit tím, že mají stálé zákazníky už ve dvaceti zemích. Listopadové vydání TRADE NEWS, které leželo během naší návštěvy v chrudimském sídle společnosti na stole, nás však zavedlo na Balkán, konkrétně do Rumunska.

Štítky Rumunsko

číst celý článek
1 13 25 32 33 34 35 36 37 38 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.